TV / Film

Metropoliten ponovo u Cineplexx-u: Sezonu otvara opera „Tristan i Izolda“

Od ovog oktobra ljubiteljima alternativnog sadržaja omogućeno je da zavire u čarobni svijet njujorške operske kuće Metropoliten kroz veliko platno bioskopa Cineplexx Delta City.
Metropoliten ponovo u Cineplexx-u: Sezonu otvara opera „Tristan i Izolda“
Portal AnalitikaIzvor

Novu sezonu direktnih prenosa opera iz Metropolitena otvoriće stoti prenos Vagnerovog djela „Tristan i Izolda“, koji je zakazan za 8. oktobar od 18 časova.

Priča o Tristanu i Izoldi je srednjovjekovna legenda o tragičnoj ljubavi, a novom produkcijom ove opere dirigovaće ser Sajmon Retl, koji se prvi put pojavljuje u uživo prenosima. Nina Stem igra vodeću ulogu Izolde, koju je izvodila u više operskih kuća širom svijeta, dok se u ulozi njenog saputnika Tristana našao australijski tenor Stjuart Skelton, koji je u Metu pjevao ulogu Sigmunda u operi „Prsten“ 2013. godine. Ekaterina Gubanova i Evgenij Nikitin debituju u Metropolitenu pjevajući uloge Braganje i Kurvenala, dok se Rene Pap treću sezonu zaredom vraća na ovu pozornicu. Režiju ovog djela potpisuje Marijus Trelinski koji stoji iza duplog programa Metropolitena iz 2015. godine – „Jolanta“ i „Dvorac Modrobradog“.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po cijeni od 9 eura po predstavi. Kupovinom tri ili više karata za prikazivanje, ostvaruje se pravo na sniženu cijenu karte od 7,20 eura za sezonu 2016/2017.

tristan- Ljubitelji opere imaće priliku da u sezoni 2016/2017 pogledaju deset predstava, uključujući pet novih produkcija i tri premijere, koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji u bioskopu Cineplexx Delta City. Sezona direktnih prenosa u Crnoj Gori donosi izvođenje opere iz 2000. godine, „Ljubav izdaleka“ finske kompozitorke Kaije Sarihao, koja je premijerno izvedena u Metropolitenu. Svoju premijeru u visokoj rezoluciji imaće i Verdijev biblijski ep „Nabuko“ sa Plasidom Domingom u naslovnoj ulozi, ali i Mocartova opera „Idomeneo” kojom će dirigovati muzički direktor Metropolitena, Džejms Livajn. Posjetioci bioskopa Cineplexx moći će da pogledaju nove produkcije Gunoove opere „Romeo i Julija“ sa Dijanom Damrau i Vitorijom Grigoloom u ulogama Šekspirovih tragičnih ljubavnika, Dvoržakove „Rusalke“ sa Kristinom Opole u njenom prvom nastupu u Metropolitenu i to u ulozi kojom se proslavila u svijetu, i Štrausovog „Kavaljera sa ružom“ sa Rene Fleming kao Maršalin i Elinom Garančom u ulozi Oktavijana. Nova sezona donosi i Mocartovu tragikomičnu operu „Don Đovani“ sa Sajmonom Kinlisajdom u njegovom prvom nastupu u Metropolitenu, Verdijevu „Travijatu“ sa Sonjom Jončevom u ulozi Violete, dok će svoj uspjeh iz prethodnih sezona ponoviti fenomenalni duo Ana Netrepko i Dmitrij Hvorostovski kao predvodnici postave opere „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog – najavljuju iz Cineplexxa.

Portal Analitika