Politika

SD: Naš cilje je moderna javna uprava

''Socijaldemokrate Crne Gore, kao partija moderne ljevice, se zalažu za modernu javnu upravu koja će na jednostavan efikasan i kvalitetan način pružati usluge našim građanima i privrednim subjekitima. U našem programu "Dosljedno" moderne tehnologije su jedan od pokretača snažnog ekonomskog razvoja za koji se zalažemo, a kojim će se otvoriti nova radna mjesta i stvoriti više šansi mladim ljudima'', govori se u saopštenju SD-a.
SD: Naš cilje je moderna javna uprava
Portal AnalitikaIzvor

Oni govore da je njihova vizija moderna javna uprava.

''Naša vizija je moderna javna uprava kao ''one to shop'', odnosno jedan šalter! Naš cilj je moderna javna uprava dostupna 24 časa, 7 dana u nedjelji. To znači da naši građani neće više čekati u redovima i na šalterima, i da će moći da dobiju usluge od javne administracije bez obzira na radno vrijeme, da li imaju zahtjeve tokom vikenda ili praznicima, i da li se uopšte nalaze u Crnoj Gori ili van nje'', ističu oni.

Kako dalje govore nastojaće da, kao dio buduće vlasti, nastaviti da modernizuju portal eUprave, tako što će unaprjeđivati postojeće servise i postavljati platforme za nove.

''Pomenula bih servise koji se odnose na izdavanje građevinskih dozvola, turističke registre, servise  za privredne subjekte o registraciji, preregistraciji i "gašenju" firmi. Posebno bih naglasila servise za online upis djece u predškolske ustanove, osnovne i srednje škole kao i servise za studentske kredite i stipendije. Mi želimo da olakšamo roditeljima upis djece u školske ustanove, odnosno studentima apliciranje za kredite'', govore iz SD-a.

Oni naglašavaju da naši građani većinu usluga dobijaju u organima lokalne samouprave, te će nastojati da u narednom periodu unaprijede kvalitet tih usluga tako što će edukovati službenike koji moraju biti orijentisani na kvalitet i brzinu pruženih usluga.

''Kako na lokalnom, tako ćemo raditi i na državnom nivou, jer nam je jako važno edukovati svakog građanina, kako bismo povećali digitalnu pismenost. Mi ćemo na jednostavan i razumljiv način objasniti građanima prednosti eUprave i povećati internet komunukaciju između državnih organa i organa lokalne samouprave. Naš cilj je moderna, evropska Crna Gora, u kojoj su građani zadovoljni uslugama javne administracije. Ali prije svega, naš cilj je da naši grđani mogu dostojno da žive od svog rada i imaju kvalitetan životni standard, kroz Partnerstvo za snažan ekonomski razvoj, čime će i naše društvo krenuti naprijed. Mi kao dosljedni ljudi smo garant takog razvoja'', zaključuju iz SD-a.

Portal Analitika