Politika

Marković: Danilović mora potpisati birački spisak

Zakon ne dozvoljava ministru unutrašnjih poslova da ne potpiše birački spisak, rekao je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković.
Marković: Danilović mora potpisati birački spisak
Portal AnalitikaIzvor

"Tvrdim da je to najbolji birački spisak ne samo u regionu, već i šire", kazao je Marković listu Dan.

Komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića koji je kazao da nije sigurno da će potpisati birački spisak, Marković je ocijenio da takva situacija nije moguća.

"Zakon ne dozvoljava onome ko upravlja biračkim spiskom da ga ne potpiše", kazao je Marković, navodeći da je birački spisak već skoro dvije godine u rukama onih koji su sada opozicija i koji kroz ministarska mjesta u Vladi izbornog povjerenja kontrolišu njen rad.

Prema njegovim riječima, niko nema pravo da dovodi u pitanje ostvarivanje zakonske obaveze i ustavnog prava građana da glasaju i biraju one koji će voditi državu u naredne četiri godine.

"Smatram da opozicionari nijesu diletanti i neodgovorni političari koji su spremni da se povuku iz izborne trke, nakon što uveliko učestvuju u izbornom procesu. Takva poigravanja i gaženje pravnog sistema radi kreiranja alibija za izvjestan poraz su nedopustiva", kazao je Marković.

Portal Analitika