Politika

Đukanović: DPS realizuje vitalne nacionalne interese

Vjerujem da se tema ovogodišnje kampanje uoči parlamentranih izbora bolje razumije nego u bilo kom kraju Crne Gore. Prije svega, podsjetimo se, svaki narod bira vlast da bi realizovala njegove vitalne nacionalne interese. Upravo tako Demokratska partija socijalista vrši vlast u Crnoj Gori - poručio je predsjednik DPS Milo Đukanović pred prepunom salom mojkovačkog Centra za kulturu.
Đukanović: DPS realizuje vitalne nacionalne interese
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući kritike opozicije na period uspješnih izbornih pobjeda koje su rezultirale dugim vođenjem vlasti Demokratske partije socijalista u Crnoj Gori, Đukanović je kazao da ga ne dotiču prigovori političkih protivnika.

„Kada pomenem 25 godina vlasti, ne dotiču me prigovori naših političkih protivnika. Oni našu vrlinu i sposobnost da pobjeđujemo predstavljaju kao manu.

Kad budem čuo jednog pobjednika da čestita poraženom, tada ću se i ja skrušeno povući pred njima”, rekao je Đukanović.

Nosilac liste „SIGURNIM KORAKOM DPS MILO ĐUKANOVIĆ” kazao je da pravac savremene Crne Gore treba da bude evropski a tu pespektivu stvorila je Demokratska partija socijalista.

„Savremena Crna Gora je pouzdano oslonjena na moralnu vertikalu tradicionalne Crne Gore, na tradiciju slobodarske, antifašistićke, herojske Crne Gore. Ali savremena Crna Gora mora biti dio savremene evrope i svijeta i ići u korak sa njima, kako bi i sama napredovala.

Crna Gora je stasala i ima pouzdan temelj sa koga vidi evropsku perspektivu države, i zašto ne reći, upravo zahvaljujući politici Demokratske partije socijalista”, saopštio je Đukanović.

Đukanović je okupljenim Mojkovčanima kazao  da je evropska perspektiva države na vidiku Crne Gore.

„U prvoj deceniji nezavisnosti smo upravljali državnom mudro i umješno, radili smo na reformama, zahvaljujući kojima smo na vratima NATO i daleko odmakli na putu integracije u Evropsku uniiju. O tome veoma relevatno i veoma strogo govore naši evorpski i evroatlantski partneri koji su strogo i objektivno ocijenili naše napore u reformskim procesima kao uspješne.

Crna Gora je stasala i ima pouzdan temelj sa koga vidi evropsku perspektivu države, i zašto ne reći, upravo zahvaljujući politici Demokratske partije socijalista, kazao je Đukanović.

Podsetio je Đukanović na rad u prvoj deceniji nezavisnosti koji je uložen u razvoj ekonomski stabilne i održive Crne Gore na svim poljima, posebno ističući kapitalne projekte koji su u Crnoj Gori danas u fazi realizacije.

0210dps

„Danas se u Crnoj Gori gradi autoput u vrijednosti od 809 miliona eura u prvoj fazi. Potpisali smo ugovor za izgradnju drugog bloka termoelektrane, projekat u vrijednosti 500 miliona eura, investicija u Porto Montenegro je iznosila  450 miliona, tu su i Portonovi i Luštica Bej, u toku je postavljanje podmorskog kabla između Crne Gore i Italije...”

I pored projekata koji su u fazi realizacije i od izuzetnog značaja za budući razvoj Crne Gore, Đukanović je kazao da je svjestan da nismo ispunili sva očekivanja, a da Demokratsku partiju socijalista od drugih razlikuje to što prepoznaje svoje propuste i radi na njihovom otklanjanju.

„Veoma smo svjesni da nijesmo ispunili sva očekivanja, niti građana niti svoja. Pravo je ljudi da streme višem i boljem, ali sam jednako ubijeđen da u sredinama kao što je Mojkovac ne treba nikakvo opravdanje što nijesmo ispunili sve što nam je izmicalo tokom decenija i vjekova. Mi večeras govorimo da li je Crna Gora odabrala dobar smjer kretanja i da li se kreće maksimalnom mogućom dinamikom. Odgovor na oba pitanja je da, u to nema nikakve sumnje”, saopštio je Đukanović i dodao:

„Svjesni smo naravno da smo počinili i grešaka, i to otvoreno priznajemo. Razlika između pametnih i odgovornih i nepametnih i neodgovornih je što ovi prvi priznaju svoje greške i otklanjaju ih, ne guraju ih pod tepih. Mi prepoznajemo svoje greške i otklanjamo ih”, kazao je on.

Lider DPS-a je Mojkovčane podsjetio na oblike kamuflaža koje su politički konkuretni Demokratske partije socijalista prolazili od prethodnih godina pa do danas.

„Naši politički konkurenti se kriju iza raznih formi. Ključ je pravi naziv za savez koji se ovdje sinoć predstavio. Oni žele da zaključaju i sakriju istinu o sebi. Oni su 1999. pravili kvislinški 7. bataljon da hapsi crnogorsku mladost, 2000. su išli u Beograd da od Crne Gore prave 27. izbornu jedinicu, njihov lider je 2006. godine išao u Vašington po nalogu nikog drugog do Vojislava Koštunice da lobira protiv referenduma, oni se dan-danas poazivaju na "bijelu knjigu", gomilu falasifikata kojima žele da ospore nezavisnost. ONi nijesu odustali od onoga što su radili uoči 21. maja 2006.

ONi su ti koji su 21. maja 2006. saopštavali da govore "ponosno NE" svojoj državi, svojoj jedinoj kući, svojoj Crnoj Gori.”

„Današnja Crna Gora se ne sprema za ratove, današanja Crna Gora se sprema za mir, za prosperitet i ekonomski napredak. Zato nećemo dozovili našim političkim konkurentima da, navođeni iz stranih centara, žrtvuju cg zarad svojih viših globalnih interesa, naglasio je Đukanović.

Đukanović je istakao neophodnost pobjede DPS-a na izborima da ne bi mogli ponovo biti ucjenjivani.

„Pobjeda nam je nasušno potrebna u svakom gradu, da bi naša pobjeda bila tako moćna i neupitna, da naša partija ne bi mogla biti ucjenjivana sa bilo koje strane. Naš najvažniji zadatak je ekonomski razvoj, nova radna mjesta, podrška socijalno ugroženim građanima... Sve smo to zapisali u našem programu i potrebna nam je vaša podrška da bi buduća Vlada sve tomogla da realizuje”, zaključio je Đukanović pred Mojkovčanima.

Pozdravljajući svoje prijatelje i sugrađane, zamjenik predsjednika DPS Duško Marković je kazao: “Grad na čijim obroncima je ispisana antička herojska borba crnogorske vojske u Prvom svjetskom ratu; Grad koji je dao sedam narodnih heroja u Narodnooslobodilačkoj borbi; Grad iz kojeg je ponikao revolucionar, vizionar i knjizevnik, svjetski poznati Milovan Đilas; Grad čije ime sportskim terenima Evrope dostojanstveno pronosi naš Stefan Savić; Taj mali – veliki grad  je naš Mojkovac!”.

0210markovic

“Pred nama je još jedna velika i sudbinska politička bitka. A Mojkovac je sve sudbonosne bitke dobio! Zato će na ovim izborima i Mojkovac, i cijela Crna Gora glasati onako kako nalažu zdrav razum, i crnogorska poslovična mudrost: povjeriće budućnost svoje djece onima koji jedini garantuju da će ta budućnost biti sigurna! Onima koji su jedini sposobni da Crnu Goru u najkraćem roku pridruže porodici najrazvijenijih evropskih demokratija i ekonomija! Onima iza kojih stoje rezultati, a ne prazne priče! Lavovima, a ne miševima! Dakle, Demokratskoj partiji socijalista i njenom lideru Milu Đukanoviću! I to ubjedljivo, ubjedljivije nego ikada!”, kazao je, između ostalog, Duško Marković.

“Želim da vas uvjerim i u odlučnost države da spriječi destrukciju i nasilje,kojim prijete nasilnici iz Demokratskog fronta. Ni na dan izbora, ni nakon izbora, demokratska volja građana neće biti ugrožena! Neka i ne pomišljaju da ponove scenario od  prije godinu dana! Pametnije bi bilo Frontovcima da se manu takve politike!”, naglasio je Marković.

Dejan Medojević, predsjednik Opštine Mojkovac  podsjetio je okupljene na večerašnjoj konvenciji  na to kako je izgledao Mojkovac dok su njime rukovodili naši politički konkurenti.

„Ne smijemo zaboraviti kako je naš grad izgledao dok su naši politički konkuretni vladali njime. To je bio onaj zaključani Mojkovac u koji niko nije dolazio. Današnji Mojkovac ima sređene ulice, travnjake, sanirano jalovište, planove za ulaganje 27 miliona eura u valorizaciju Blejasice sa mojkovačke strane...”, rekao je Medojević.

Naglašavajući rezultate koje je DPS u vršenju vlasti ostvarila u Mojkovcu, Medojević jeporučio prisutnima da za takve rezultate podršku treba i ovaj put povjeriti Demokratskoj partiji socijalista.

„Za ljepši i bolji Mojkovac, za našu budućnost bez podjela, za našu Crnu Goru, zaokružite broj 6”, rekao je Dejan Medojević.

Obrad Mišo Stanišić, poslanički kandidat iskazao je uvjerenje da Mojkovčani neće glasati za one kojima je tuđa kuća milija od svoje.

„Mislim da izbor nikad nije bio lakši nego sada. Ono što sam siguran da ćete i vi koji ste ovdje, ali i svi drugi Mojkovčani nećete glasati za one kojima je milija tuđa kuća od svoje, za one koji još nijesu priznali rezultate referenduma, one kojima je ulica mjesto... i koji su prije samo par dana pred najvišim crnogorskim institucijama klicali ne Crnoj Gori, nego Ravnoj Gori”, kazao je Stanišić.

„Uvjeren sam, dragi moji Mojkovčani, da ćemo još jednom svi zajedno dokazati da nam je Crna Gora najvažnija”, dodao je on.

Ljiljana Jokić, kandidatkinja za poslanicu i predsjednica Žense alijanse DPS Mojkovac kazala je ponosna što se našla na listi „SIGURNIM KORAKOM DPS MILO ĐUKANOVIĆ” i saopštila šta je pobjednička strategija DPS-a.

0210dps3

„Počastvovana sam i ponosna što sam se kao MOjkovčanka našla na listi najbolje, najveće partije, Demokratske partije socijalista”.

Pobijedićemo zato što DPS ne nudi i ne obećava, već pruža mogućnost da se uključimo u brzu traku autoputa u budućnost. Demokratska partija socijalista je trasirala put da sigurnim korakom krenemo u Evropu”, zaključila je Ljiljana Jokić.

Nikola Drašković, predsjednik Savjeta mladih DPS Mojkovac rekao je da program Demokratske partije socijalista dobija podršku mladih.

„Mladi iz Mojkovca su prepoznali kvalitet programa koji pruža Demokratska partija socijalista i sve više nam se pridružuju. Naš program nam pruža sve uslove za bolju budućnost svih nas. Neka mladi budu dio svake važne odluke i neka se naš glas daleko čuje”, rekao je Drašković.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Mojkovac Dragomir Mrdak kazao je da je Mojkovac navikao na pobjede Crne Gore i da je u tim pobjedama uvijek dao svoj puni doprinos.

„Mojkovac je posljednjih 10 godina, baš kao i Crna Gora navikao da pobjeđuje, što se vidi i po mjestu koje Mojkovac zauzima u svim važnim državnim projektima. Sa druge strane, Mojkovčani daju puni doprinos svim uspjesima Crne Gore u svim njenim uspjesima”, kazao je on.

Dragomir Mrdak je pozvao da se minutom ćutanja oda pošta Slavku Bakoviću, tragično preminulom kandidatu sa poslaničke liste DPS-a i predsjedniku Savjeta mladih DPS Herceg Novi.

Foto: DPS Facebook

Portal Analitika