Politika

Medojević: Moguć razgovor zvaničnika SAD, "Ključa" i SDP o mirnoj tranziciji poslije izbora

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević, saopštio je da ne bi bio iznenađen da jedan visoki američki zvaničnik pozove na sastanak lidere "Ključa" i Socijaldemokratske partije (SDP), kako bi im izložio plan o takozvanoj mirnoj tranziciji posle izbora.
Medojević: Moguć razgovor zvaničnika SAD, "Ključa" i SDP o mirnoj tranziciji poslije izbora
Portal AnalitikaIzvor

On je naveo da bi plan mogao biti da "Ključ" i SDP uđu u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) uz dva uslova.

“Da se Milu Đukanoviću da imunitet od hapšenja i da se ne preispituje pljačka države u poslednjih 27 godina i da se o učlanjenju u NATO glasa u Skupštini”, naveo je Medojević u saopštenju.

On je poručio da DF ima drugačiji plan.

“Da se DPS smijeni sa vlasti, preispita pljačka države u poslednjih 27 godina i odgovornost Đukanovića, pokrene sveobuhvatni plan ekonomskih i institucionalnih reformi, otvore nove fabrike, povuče priznanje Kosova, ukinu sankcije Rusiji i raspiše referendum na kojem će se građani izjasniti o članstvu u NATO”, naveo je Medojević.

On je kazao da taj zvaničnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zna plan DF-a i njihove odgovore, i “zna da smo mi tu da štitimo interese građana i države Crne Gore”.

“Ne ni interese SAD, ni Rusije. A interes građana Crne Gore su hitne promjene bolesnog sistema zasnovanog na korupciji, siromaštvu i kontrolisanim i zarobljenim institucijama", rekao je Medojević.

On je kazao da je DF jedina čista opcija.

"Samo glas za DF je siguran glas za smjenu Mila Điukanovića i njegove lopovske bande”, dodao je Medojević.

Izvor: Mina

Portal Analitika