Košarka

ŠĆEPANOVIĆ: Protiv Zadra da nastavimo pobjednički niz!

Protivnik u nedjelju nam je ekipa koja nas je pobijedila na turniru u Zadru prije nekoliko dana, ekipa koja je vrijedna svakog respekta i mi kao ozbiljan tim ulazimo u svaku utakmicu veoma ozbiljno i angažovano. Tako je bilo protiv Cedevite i nema razloga da tako ne bude i protiv Zadra, kazao je novinarima prvi strateg Budućnost Volija, Vlado Šćepanović.
ŠĆEPANOVIĆ: Protiv Zadra da nastavimo pobjednički niz!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost je startovala pobjedom u prvom kolu ABA lige. U Zagrebu je pala favorizovana ekipa Cedevite (80:70). Šćepanović je kazao da „plave“ u drugom kolu, sjutra veče, očekuje težak meč, ali da vjeruje u pobjedu svog tima.

- Dolazi Zadar koji je zabilježio prvu pobjedu, isto kao i mi u prvom kolu. Pobijedio je ekipu Železnika. Ekipa koja je po prvi put u ABA ligi, koja ima mladi sastav i koja će ove godine sigurno zadati mnogima probleme - Zadru je sinoć praktično do 35. minuta zadavala velike probleme i Zadar je na kraju srećno slavio. Očekuje nas težak meč, ali u svakom slučaju, priželjkujući i veliki broj navijača, ja otvoreno očekujem pobjedu. Neke velike priče ne treba da bude. Sigurno da smo krenuli kako treba i nema razloga da tako ne nastavimo. Gledali smo sinoć utakmicu Zadra protiv Železnika. Marinković 31 poen, 41 index, igrač koji ove godine igra u životnoj formi. Barać, takođe, iskusan igrač koji zna svoju ulogu, koji to odrađuje kako treba, sa Vladovićem na plejmejkeru, to je jedna respektabilna ekipa i tu ni milimetar ne smije da bude mjesta za opuštanje - naglasio je Šćepanović.

On je dodao da je zdravstveni bilten nepromijenjen i da protiv Zadra i dalje neće moći da računa na trojicu košarkaša. 

- Vidjećemo sa Rejnoldsom kakva je situacija. Iskreno, ne bih da rizikujem dok sto posto ne bude spreman. U košarci sam više od dvadeset godina i znam i kao igrač koja je to vrsta povrede, tako da u potpunosti razumijem, i koliko god da nam je potreban, mislim da nam više treba za nastavak sezone nego da sad rizikujemo zbog jedne utakmice. Vjerujem da će sto posto biti spreman za Megu. Koliko će biti spreman za Zadar nijesam siguran, ali u svakom slučaju, otprilike igraće ona ekipa koja je igrala protiv Cedevite - naveo je Šćepanović.

buducnostvoli1

Trener „plavih“ će sjutra veče debitovati u novoj ulozi, u „Morači“, pred svojim navijačima, čiji je idol godinama bio dok je kao igrač branio boje Budućnosti.

- Pozitivne treme uvijek ima. Veoma mi je drago da se vratim u SC „Morača“ poslije toliko godina, nadam se pred velikim brojem navijača, i to ozbiljnom čovjeku može da bude dodatni motiv - zaključio je Šćepanović.

Bek šuter Budućnost Volija, Nemanja Vranješ, nada se da će ekipa kao i protiv Cedevite ispoštovati dogovor iz svlačionice i da onda ni pobjeda neće izostati.

- Nemamo puno vremena za pripremu utakmice protiv Zadra. Međutim, imali smo sreću da smo prije par dana upravo igrali protiv njih. Sigurno da će to sjutra da bude skroz drugačija utakmica, nego na tom turniru, gdje smo doživjeli poraz. Izvukli smo pouke. Nadam se da ćemo kao protiv ekipe Cedevite, od prvog do zadnjeg minuta da ispoštujemo dogovor iz svlačionice, da uđemo maksimalno jako i angažovano i siguran sam, da uz pravi pristup od prvog do zadnjeg minuta, pobjeda neće izostati. Jako respektujemo ekipu Zadra, jedan mladi sastav, dosta se promijenio ove godine. Kao što već znate, nama nedostaju tri igrača na bekovskoj poziciji. Zaista smo hendikepirani, ali se nadam da ćemo uspjeti da zbijemo redove i da zabilježimo veoma važnu pobjedu sjutra. Naravno, pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da nam pruže podršku koja nam je neophodna sjutra veče - zaključio je Vranješ.

Utakmica u dvorani „Morača“ igra se sjutra od 19 sati. Iz kluba je saopšteno da prodaja ulaznica, koje će koštati dva eura, počinje sjutra u devet sati na biletarnici Sportskog centra, a mogu se kupiti do početka utakmice. Uz svaku kupljenu ulaznicu navijači će dobiti i majicu.

Portal Analitika