Politika

Ivančević: Cdu neće u postizborne koalicije

Dragan Purko Ivančević, nosilac liste „Cdu: Volimo Budvu!“ obratio se danas medijama na konferenciji u Podkošljunu i istakao da su dvije nedjelje prije izbornog dana „njihovi politički protivinci, potpomognuti medijskim koncernom 'Vijesti', počeli sa medijskim manipulacijama vezanim za naš postizborni aranžman.
Ivančević: Cdu neće u postizborne koalicije
Portal AnalitikaIzvor

- Izborna lista „Cdu: Volimo Budvu!“, koja nastupa samostalno, prva je predala listu. Imamo najbolja kadrovska rješenja i najbolji program. Zbog toga, nakon izbora nećemo podržati ni jednu partiju, već ćemo tražiti podršku za naš program. Još jednom potvrđujemo da smo spremni da preuzmemo odgovornost za sudbinu i vođenje našeg grada - dodao je on.

Kandidat za odbornika Izborne liste „Cdu: Volimo Budvu!“ Vladimir Dragović, potvrdio je da su potrebne promjene u oblasti kulture, kao i brige o mladima.

- Cdu smatra da autentične kulturne sadržaje po kojima se Budva decenijama prepoznavala  - Pjesma Mediterana, Feštađuni, Gradska muzika, klape, društvo „Kanjoš“ - treba obnoviti i pomoći. Potrebno je udahnuti novi život Gradu teatru, kao instituciji od posebnog značaja, ali sa novom koncepcijom. Gradu teatru je mjesto u Starom gradu. Za to ne treba da postoji alternativa. On je potreban Budvi i njemu moraju biti podređeni ostali turistički sadržaji. Naša izborna lista „Cdu: Volimo Budvu!“ smatra da se zbog kulturnog života u Budvi posebna pažnja mora posvetiti i javnoj ustanovi Muzeji i galerije Budva. Stanje u kojem se ta institucija nalazi nije na zavidnom nivou. Ne smijemo dozvoliti da lokalna samouprava zapostavlja bitne segmente ove oblasti društvenog života u našem gradu. Kultura ne smije da bude jedna od posljednjih stvari u koje treba investirati. Takođe, politika prema mladima mora biti unaprijeđena. Budva ima mnogo mladih talenata u svim oblastima. Naši potencijali i talenti ne smiju biti prepušteni sami sebi. Moramo ulagati u njih i krčiti put za njihovo napredovanje i usavršavanje. Naš Program sanacije obuhvata i politiku brige o mladima i posebno izdvaja efikasnu borbu protiv bolesti zavisnosti, koja će biti bazirana na razvoju masovnog sporta. Budva treba da ojača i razvija timske sportove koristeći nesumnjivi potencijal budvanske omladine. Nova finansijska politia, koju ćemo sprovoditi, obezbijediće snažnu finansijsku podršku razvoju sporta i programa za mlade. Briga o mladima treba da bude jedan od osnovnih prioriteta. „Cdu: Volimo Budvu!“ se obavezuje da će, nakon preuzimanja vlasti, voditi odgovornu politiku koja će pospiješiti kulturu u našem gradu i koja će stvoriti dobru strategiju za razvoj mladih - zaključuju iz Cdu.

Portal Analitika