Društvo

Medojević dobitnik medalje za bezbjednost američkih policajaca

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević dobitnik je počasne medalje „11. septembar“ za bezbjednost koju dodjeljuje američka organizacija Interportpolice u znak sjećanja na policajce poginule u terorističkim napadima. Uz njega, među dobitnicima je i Aleksandar Vučić.
Medojević dobitnik medalje za bezbjednost američkih policajaca
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi na sajtu ove organizacije, dodjela medalja biće priređena 14. oktobra u San Dijegu u Kaliforniji. Među 96 odlikovanih, najveći broj čine pripadnici policijskih snaga širom SAD - aktivnih, penzionisanih i preminulih, a tu su i tri počasna dobitnika. Osim Medojevića, koji je nagradu zavrijedio kao član Odbora za bezbjednost i odbranu, isto odlikovanje primiće i premijer Srbije Aleksandar Vučić, te ministar unutrašnji poslova Gvatemale Fransisko Manuel Rivas Lara. Počasnu medalju primiće za „izuzetno liderstvo i organizaciona postignuća kojima je doprinio zaštiti države i globalne zajednice“.

Iz PzP, pak, navode kako je Medojević medalju zavrijedio svojim političkim angažmanom tokom kojeg je „pokrenuo čitav niz pitanja koje su se ticale sprege vrha vlasti i organizovanog kriminala, kao i visoke korupcije – počevši od slučaja Jugopetrol, preko privatizacije Telekoma, KAP-a, Željezare“.

- Upravo je Nebojša Medojević javno kritikovao i obznanio šverc eksploziva i oružja iz Crne Gore koji su korišteni za teroristički napad u Parizu zbog čega je uhapšen crnogorski državljanin u Bavarskoj i osuđen na četiri godine zatvora. To je ujedno bio i razlog da Milo Đukanović lično podnese krivičnu prijavu protiv njega - dodaju iz PzP pojašnjavajući razloge za nagradu koja će biti uručena njihovom predsjedniku.

Portal Analitika