Društvo

Policajci bojkotovali uručenje nagrada, DANILOVIĆ: Nimalo originalan potez

Zaposleni u Upravi policije bojkotovali su danas dodjelu nagrada koje je trebalo da im uruči ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović povodom Dana unutrašnjih poslova.
Policajci bojkotovali uručenje nagrada, DANILOVIĆ: Nimalo originalan potez
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Danilović prokomentarisao je taj čin kao „nedostojan potez“.

- Čuo sam da je razlog ljutnja što danas na svečanost nijesam pozvao direktora i menadžment. Nijesam ih pozvao, jer nijesu nagrađeni. Moj posao je da započnem proces vraćanja dostojanstva MUP-u, pa i običnom policajcu - objasnio je Danilović.

Iz MUP-a je ranije saopšteno da će nagrade biti uručene radnicima tog ministarstva i Uprave policije koji su ostvarili zapažene rezultate u radu.

Na pitanje da li je očekivao da pripadnici Uprave policije ne dođu na dodjelu nagrada, Danilović je odgovorio potvrdno.

- Moram priznati da sam očekivao, jer nije ni malo originalno. Moram priznati da mi je žao što neko nije imao hrabrosti da javno kaže tim ljudima da nije trebalo da dođu, nego im je poslao poruku da je odložena ceremonija i da će nagrade biti uručene drugi put - dodao je ministar unutrašnjih poslova.

On je 2. oktobar čestitao svim pripadnicima MUP-a i Uprave policije uz nadu da će svaki sljedeći praznik biti bolji i da će biti više nagrađivanih.

Danilović je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da vrati dostojanstvo policajcima i učini da oni budu ugledniji od kriminalaca u svom kraju.

Izvor: Antena M, Agencija MINA

Foto: RTCG.me

Portal Analitika