Politika

ABAZOVIĆ: Đukanoviću, kupiću ti "kosmodisk"

Velika koalicija Ključ biće glavna pobjednička snaga na izborima 16. oktobra poručeno je sa njihovog sinoćnjeg skupa u Ulcinju.
ABAZOVIĆ: Đukanoviću, kupiću ti "kosmodisk"
Portal AnalitikaIzvor

Kandidat za poslanika Velike koalicije Ključ Dritan Abazović kazao je da će se boriti za svaki pedalj Ulcinja, za pravedno društvo i društvo jednakih.

- Ne treba da budemo getoizirani. Nema manjina dovoljno u institucijama, ali i ne može ako nijesmo spremni da preuzmemo odgovornost. Moramo da budemo bolji, obrazovaniji, da napustimo geto sa svim svojim identitetima. Solana je preživjela Drugi svjetski rat i ovaj rat u bivšoj Jugoslaviji, samo nezavisnu Crnu Goru nije mogla da preživi, a 18.000 maslina proklinjaće ih i to što je Đukanović došao da pljune u lice i kaže da će vašu zemlju da ustupi drugima. To je skandal, to je neustavno. Mi mu to nećemo dati. Poručio je premijer da će nas nositina leđa. Obećavam da ću da mu kupim „kosmodisk“ - dodao je Abazović.

Jedan od lidera Velike koalicije Ključ Žarko Rakčević kazao je da danas najveća opasnost Crnoj Gori prijeti od Demokratske partije socijalista i njenih organizovanih kriminalnih grupa.

- Svojom politikom iselili su desetine hiljada građana iz Crne Gore, a sada ih zovu da dođu avionima, kamionima, autobusima samo da bi im dali glas - kazao je Rakčević.

Dodao je da je DPS tokom ratnih godina deportovao ljude od Ulcinja, pa do Boke.

- A onda nama nešto kažu – sram ih bilo - kazao je Rakčević, navodeći da u program Ključa stoji da će u Ulcinju biti izgrađeno deset hotela visoke kategorije, jer „Ulcinj zaslužuju da mu se vrati pozicija na turističkoj mapi koju je imao 89. godine“.

Nosilac liste Miodrag Lekić kazao je da je Ulcinj grad srušenih hotela, ali i da je sjever ponižen.

- I umjesto o tome, ili naplati poreza i porastu nezaposlenosti, premijer govori o jahanju. Velika koalicija ključ je glavna pobjednička snaga na izborima 16. oktobra. Naš program je ozbiljna strategija kako da Crna Gora izađe iz duboke krize u kojoj se nalazi - kazao je Lekić.

Jedan od lidera Ključa Srđan Milić podsjetio je da je narod ustajao i bunio se kada je demokratski izabran predsjednik jedne afričke zemlje.

- Danas je narod zaćutao. Nama se ubistva dešavaju gotovo svaki dan. Jedna šačica bandita ne može da drži državu kao taoca. Zbog toga vam garantujem da ćemo riješiti taj problem - poručio je Milić

Portal Analitika