Društvo

Zbog kašnjena gradnje, povlače se sredstva za budući kamp za elitne jedinice?

Gradnja novog kampa za elitne policijske jedinice već uveliko kasni, a ukoliko pripremni radovi ne počnu do kraja godine, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koje je naručilac ovog posla, može ostati bez pola miliona eura opredijeljenih za tu namjenu.
Zbog kašnjena gradnje, povlače se sredstva za budući kamp za elitne jedinice?
Portal AnalitikaIzvor

Kako pišu Dnevne novine, ova sredstva obezbijeđena su iz kapitalnog budžeta tog ministarstva za 2016. godinu, a namijenjena su za pripremne radove na izgradnji kompleksa smještajnih objekata Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Posebne jedinice policije (PJP) u Kampu Zlatica. Prucedure nalažu da, ukoliko se novac ne utroši, 31. decembra se povlači sa računa i preusmjerava na druge projekte.

Glavni projekat za ovaj objekat, koji će državni budžet koštati šest miliona eura, uradila je firma „Ing-Invest“, ali revizija tog projekta već mjesecima nikako da bude urađena, zbog žalbi zainteresovanih firmi koje žele taj posao. Dok ne bude urađena revizija Glavnog projekta, ne može se raspisati ni tender za izbor izvođača ovih radova, zbog čega će, po svemu sudeći, kasniti realizacija tog projekta.

U junu ove godine izabrana je firma „Urbi Pro“, koja je trebalo da uradi reviziju glavnog projekta za iznos od 28.560 eura. Taj izbor uporno osporavaju firme koje su bile niže rangirane, pa novac za izradu projekta još nije isplaćen ni firmi „Ing-Invest“, a nijesu ni počeli pripremni radovi na uklanjanju postojećeg objekta, kao i izrada magacinskog prostora.

Prvobitnim planom predviđena je izgradnja smještajnog objekta na postojećoj lokaciji, koja obuhvata četiti faze ukupne vrijednosti oko šest miliona eura.

Izvor i foto: CdM

Portal Analitika