Crna hronika

Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, nakon intenzivnih mjera i radnji koje su sprovođene u prethodnom periodu, rasvijetlili krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je izvršeno početkom juna u Podgorici i identifikovali sve aktere ovog događaja. S tim u vezi, nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv tri lica osumnjičena da su, na štetu jednog lica, izvršila ovo krivično djelo.
Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju
Portal AnalitikaIzvor

Naime, građani su telefonskim putem, 02. juna 2016. godine u 00,03 minuta, obavijestili Dežurnu službu CB Podgorica da je u Studentskoj ulici u Podgorici došlo do tuče između više lice. Policijski službenici su odmah po prijavi upućeni na lice mjesta, gdje po dolasku nije zatečeno nijedno lice već samo tragovi krvi. Na licu mjesta je izvršen uviđaj a izuzeti su tragovi koji su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Intenzivnim mjerama i radnjama i kriminalističkom obradom koju su sprovodili, službenici CB Podgorica su identifikovali sva lica koja su učestvovala u događaju, odnosno i oštećenog S.Đ. (22) iz Podgorice i tri lica koja su, kako se sumnja, napala ovo lice, B.J. (20), N.M. (20) i A.Lj. (24) iz Podgorice.

Policijske aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu upućuju na sumnju da su ova tri lica pomenute večeri, 02. juna ove godine oko ponoći, prolazila vozilom Studentskom ulicom, kada je B.J. primijetio S.Đ, sa kojim je u ranijem periodu imao verbalni konflikt putem telefona, a koji se kretao pješice. Oni su potom, kako se sumnja, izašli iz vozila i fizički nasrnuli na S.Đ. Tom prilikom B.J. i N.M. su, sumnja se, S.Đ. prvo zadali više udaraca kamenjem u predjelu glave i tijela. B.J. je potom, kako se sumnja, S.Đ. zadao više uboda nožem u predjelu šake lijeve ruke, dok je N.M. zadao S.Đ. ubode nožem u predjelu natkoljenice lijeve noge.

Njih trojica su potom pobjegla sa lica mjesta, ostavljajući S.Đ. u polusvjesnom stanju. Pomoć S.Đ. su pružili građani koji su ga odvezli do Urgentnog bloka Kliničkog centra i pozvali policiju. U Urgentnom bloku su S.Đ. konstatovane teške tjelesne povrede i on je tada zadržan na liječenju.

Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je kvalifikovao događaj kao krivično djelo ubistvo u pokušaju, a policijski službenici su efikasnim aktivnostima došli do dokaza koji ukazuju na sumnju da su pomenuto krivično djelo izvršila navedena tri lica. Krivična prijava protiv B.J. N.M. i A.Lj. je, shodno konsultacijama sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.

 

Portal Analitika