NATO

Mladi evropskih federalista iz Njemačke u posjeti Ministarstvu odbrane

Načelnica Direkcije za NATO i EU Alma Adrović sastala se sa predstavnicima organizacije Mladih evropskih federalista iz Njemačke, koji su boravili u posjeti Crnoj Gori.
Mladi evropskih federalista iz Njemačke u posjeti Ministarstvu odbrane
Portal AnalitikaIzvor

Adrović je na sastanku predstavila najvažnije korake Mini starstva odbrane u okviru procesa evroatlantskih integracija Crne Gore kao i angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama. Upoznajući ih sa sprovedenim reformama u sistemu odbrane, koje su  dale ključni doprinos za dobijanje pozivnice za članstvo Crne Gore  u NATO, Adrović je istakla da će se ostvareni rezultati pozitivno odraziti na dalji tok evropskih integracija.

Evropski federalisti su izrazili posebno interesovanje za uticaj članstva Crne Gore u NATO na stabilnost regiona, kao i planirano angažovanje naše zemlje u radu Saveza i doprinos Zajedničkoj vanjskoj i odbrambenoj politici Evropske unije.

Organizacija Mladih evropskih federalista iz Njemačke je dio regionalne organizacije koja okuplja mlade iz Evropske unije, sa ciljem širenja ideje demokratske i ujedinjene Evrope.

Portal Analitika