Abiznis

Đukanović zadovoljan saradnjom sa čelnim ljudima Toščelika

Predsjednik Vlade Milo Đukanović izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa čelnim ljudima kompanije Toščelik, ističući opredijeljenost Vlade da podrži projekte razvoja u Crnoj Gori, tokom sastanka sa predsjednikom Odbora direktora Tosjali Holdinga, Fuatom Tosjalijom koji boravi u posjeti Crnoj Gori i nikšićkoj Željezari, koja posluje u vlasništvu ove korporacije.
Đukanović zadovoljan saradnjom sa čelnim ljudima Toščelika
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je podsjetio na razvojni pravac u Crnoj Gori, izgradnju auto-puta, podmorski kabal, izgradnju drugog bloka Termoelektrane, kao i više turističkih rizorta na primorju i sjeveru.

"U takvom ambijentu od izuzetnog je značaja i dalji razvoj industrije, očuvanje kapaciteta koji imaju perspektivu i podrška razvoju", kazao je premijer.

Predsjednik Vlade posebno je istakao važnost valorizacije resursa i očuvanja industrijske kulture u Crnoj Gori.

"U godini jubileja, 60-oj godišnjici nikšićke Željezare, izuzetan je značaj perspektive te kompanije i Nikšića kao industrijskog centra Crne Gore, kroz povećanje proizvodnje i zaposlenosti na zdravim i realnim osnovama", kazao je on.

Čelni čovjek Tosjali Holdinga Fuat Tosjali zahvalio je Vladi i Predsjedniku na dosadašnjo podršci, napominjući da su  Crna Gora i Željezara izuzetno značajni za njegovu kompaniju.

"Uprkos negativnim svjetskim trendovima na tržištu, kompanija Tosjali holding uspjela je da očuva radna mjesta, redovno isplati zarade i održi nivo prouzvodnje", kazao je predsjednik odbora direktora.

On je informisao premijera o planovima za naredne investicije u Željezari pod rukovodstvom novog direktora Erkuta Alkaja, prije svega o proizvodnji i plasmanu legiranih i specijalnih čelika u Tursku i na druga evropska tržišta.

Portal Analitika