Kultura

XI NIKŠIĆ GUITAR FEST: CSO na otvaranju, gostuje i Stefanovski

Koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra i gitariste Marka Topčija 4. oktobra u Nikšićkom pozorištu od 21 čas počeće ovogodišnji XI međunarodni Nikšić Guitar Fest.
XI NIKŠIĆ GUITAR FEST: CSO na otvaranju, gostuje i Stefanovski
Portal AnalitikaIzvor

Ukrajinski gitarista, pobjednik konkursa koje je ranije ove godine organizovano kao takmičarski dio ove manifestacije, biće solista u izvođenju Koncerta za gitaru i orkestar W501 Heitora Vila-Lobosa. U drugom dijelu programa CSO će interpretirati Simfoniju broj 2 u e-molu opus 17 Petra Iljiča Čajkovskog.

Publika u Nikšiću i ove jeseni moći će da uživa u koncertima na kojima će nastupiti vrhunski gitaristi. U nastavku XI Nikšić Guitar Festivala, za 10. oktobar u Nikšićkom pozorištu od 20 časova najavljen je nastup izuzetnog dueta – gitarista Vlatko Stefanovski i kavalista Teodosij Spasov.

Dva dana kasnije koncert će prirediti duo interesatnog naziva „Mućkalica“, kojeg čine gitarista Zoran Anić i akordionista Nenad Ljubenović, dok će festival 14. oktobra zatvoriti originalni flamenko duo multiinstrumentaliste Amir-Džona Hadada poznatijeg kao El Amir, i popularnog pjevača Hozea Salinasa.

Podsjećamo, Nikšić Guitar Fest organizuje se u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore i Ministarstvom kulture.

K.J.

nk1
Portal Analitika