Košarka

Istorijski dan na Žabljaku: Durmitor debituje u nacionalnim takmičenjima

Košarkaškli klub Durmitor utakmicom protiv Gorštaka debitovaće sjutra u Prvenstvu Crne Gore u konkurenciji pionira. Premijerni meč odigraće i u konkurenciji juinora protiv Jedinstva iz Bijelog Polja.
Istorijski dan na Žabljaku: Durmitor debituje u nacionalnim takmičenjima
Portal AnalitikaIzvor

Klub je zvanično registrovan u julu ove godine, do kada je radio kao škola košarke. Predsjednik kluba Miodrag Popović rekao je agenciji MINA da je sjutra veliki dan za žabljačku, ali i crnogorsku košarku.

''Debijem u Prvenstvu Crne Gore, Durmitor okreće novu stranu u istoriji sporta na Žabljaku. To je tek početak velikog rada koji nas očekuje'', kazao je Popović.

On je istakao da se klub samofinansra, ali da je imao pomoć od nekoliko firmi i prijatelja kluba.

''Sami snosimo sve troškove, veoma je teško i očekujemo pomoć grada i države. Imamo razumijevanja Košarkšakog saveza Crne Gore i nadamo se da će nam još pomoći'', rekao je Popović.

On je kazao da ove godine rezultat nije u prvom planu, ali da nijesu bez ambicija.

''Trener Miloš Minić je dobro pripremio djecu i nadamo se da ćemo se dobro predstaviti na debiju. Ipak glavni cilj je da omladinu, koje je nažalost sve manje, dovedemo u dvoranu da se bave sportom'', rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, u Žabljaku postoji veliko interesovanje za košarku.

''Djeca sa Žabljaka imaju fizičke predispozicije, ima i talenata, ali je problem što se neki od njih kasno počeli da treniraju jer nijesu imali gdje'', kazao je Popović. 

Obje utakmice biće odigrane sjutra u Sporskom centru na Žabljaku. Duel pionirskih timova počeće u 12, dok će se juniorske ekipe sastati dva sata kasnije.

Portal Analitika