Zanimljivosti

"Domaćica koja ubija džihadiste kao Tarantinov lik"

Iračka domaćica Vahida Muhamed predvodi grupu od 70 vojnika koja se bori protiv pripadnika Islamske države.
"Domaćica koja ubija džihadiste kao Tarantinov lik"
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi CNN, 39-godišnja Iračanka poznatija pod nadimkom Um Hanadi je nemilosrdna domaćica koja ratuje od 2004. godine.

“U sklopu koalicije i iračkih snaga bezbjednosti tada je započela rat protiv terorista, nekoliko puta je vodila saborce u sukobe sa džihadistima i pomogla vladinim snagama u oslobađanju grada Širkat“, piše CNN.

Dodaje se da se veoma brzo našla na udaru mesopotamijske Al Kaide i Islamske države.Džihadisti su joj redovno slali prijetnje, nekoliko puta su joj postavljali bombe u automobilima, ubili su joj dva muža, pse, ptice i ovcu. 

“Šest puta su pokušali da me ubiju, imam gelere u glavi i u nogama, slomljena su mi rebra... Ništa od toga me nije zaustavilo u borbi“, kaže Vahida. 

Ona sebe opisuje kao domaćicu i majku dva punoljetna djeteta, ali je istovremeno nemilosrtdna i brutalna prema neprijatelju, kao u Tarantinovim filmovima. 

“Borila sam se protiv njih, odrubljivala im glave, kuvala im glave i spaljivala njihova tijela“, dodala je Vahida. 

Sve što joj se događalo, kao i različitite ratne situacije, uključujući i glave džihadista u loncu za kuvanje, dokumentovala je fotografijama na fejsbuk stranici.

 

b92.net

Portal Analitika