Politika

HGI: Nemamo zagarantovan mandat i nijesmo ničiji privjezak

Čelnici Hrvatske građanske inicijative, predsjednica Marija VUčinović i nosilac liste Adrijan Vuksanović poručili su da nijesu tačni navodi da oni, kao manjina, imaju zagarantovan mandat. “Povodom najnovijih špekulacija,poručujemo građanima, posebno našim potencijalnim biračima, da Hrvatska građanska inicijativa nema zagarantovan mandat. Ono što imamo ,kao pripadnici autohtonog naroda u Crnoj Gori, jeste pozitivna diskriminacija u Zakonu o izboru odbornika i poslanika, na osnovu koje moramo osvojiti 0,35 % od izašlih birača. Podsjećam, da je upravo, zahvaljujući djelovanju HGI i naše dosadašnje predstavnice u Parlamentu, pozitivna diskriminacija od obaveznih 0,35% od izašlih birača unesena u pomenuti Zakon”.
HGI: Nemamo zagarantovan mandat i nijesmo ničiji privjezak
Portal AnalitikaIzvor

Ona kaže da očekuje da građani shvate važnost predstojećih izbora, kao i značaj predstavnika hrvatske nacionalne zajednice u Parlamentu.

“Jedino preko svog legitimnog predstavnika Hrvati u Crnoj Gori mogu na najbolji način ostvariti svoja prava i svoje interese.Podrškom građana Hrvatskoj građanskoj inicijativi omogućićete da se i glas građana Boke čuje u crnogorskoj Skupštini”, dodala je ona.

“Još jednom apelujem na građane, naše potencijalne birače da ne dozvole da budu izmanipulisani, HGI nema zagarantovan mandat, jer  samo ste vi oni koji nam svojom podrškom taj mandat možete obezbjediti”, istakla je Vučinović.

Vuksanović je dodao da ta, kako kaže, špekulacija služi da se njihovo biračko tijelo relaksira kako ne bi izašlo na izbore.

“Takođe, Hrvatska građanska inicijativa nije ničiji privjesak, jer u suprotnom ne bismo izašli samostalno na izbore”, poručio je Vuksanović.

Portal Analitika