Fudbal

Simeone: Savić i Godin su giganti

Novi veliki meč Atletiko Madrida - sedam dana nakon remija sa Barselonom na Nou Kampu, ,,kolćonerosi“ su prvi savladali Bajern Minhen pod vođstvom Karla Anćelotija.
Simeone: Savić i Godin su giganti
Portal AnalitikaIzvor

Bilo u Primeri ili Ligi šampiona, tim Dijega Simeonea nastavio je da pravi čuda. Madriđani su svojim prepoznatljivim i jedinstvenim stilom srušili Bavarce, jednog od favorita za osvajanje pehara, golom Karaska u 36. minutu (1:0).

U oba meča Stefan Savić je briljirao u zadnjoj liniji. Oba puta je njegov tim sačuvao mrežu.

- Savić i Godin su giganti. Imam četvoricu najboljih centralnih defanzivaca na svijetu. Lukas je odličan, a šteta što je Himenes povrijeđen jer je protiv PSV odigrao gotovo perfektno - rekao je Simeone.

,,Ekipa koja teroriše Evropu“ - napisala je Marka nakon pobjede nad Bajernom. Mediji uveliko pišu o tome da Atletiko može da ide do kraja u Ligi šampiona i prvenstvu Španije.

- Kada je trebalo da patimo, mi smo patili, kada je trebalo da se borimo, borili smo se. I to smo radili svih 90 minuta, protiv tima koji je među tri najbolja na svijetu. Pobijedili smo, a mislim da smo odigrali jednu od najboljih utakmica od kada sam ja trener - ističe Simeone, koji dodaje:

- Odigrali smo još jednu impresivnu taktičku utakmicu. Grizman i Tores odradili su veliki posao u presingu na Alonsa i Vidala, zatvorili smo njihov protok lopte. Nijesmo napravili nijednu grešku u postavljanju - zaključio je Simeone.

Portal Analitika