Crna hronika

Budvani pred Apelacionim sudom 12. oktobra

Razmatranje žalbi okrivljenima u ,,slučaju Zavala“, koji su u ponovljenom postupku osuđeni na ukupno 30 i po godina zatvora, zakazano je za 12. oktobar pred Apelacionim sudom. Presudom Višeg suda bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača osuđen je na pet godina zatvora, a njegov zamjenik Dragan Marović na četiri godine, dok je Đorđe Pinjatić, predsjednik komisije koja je procjenjivala vrijednost izvedenih radova na postrojenju za desalinizaciju vode na Zavali, osuđen na tri godine zatvora.
Budvani pred Apelacionim sudom 12. oktobra
Portal AnalitikaIzvor

Oni su okrivljeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budvanski budžet za 821.599 eura. Vlasnik i izvršni direktor preduzeća „Moninvest“ d.o.o. Budva Dragan Sekulić osuđen je na tri i po godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja putem podstrekavanja. Članovi komisije za pro

cjenu izgradnje fabrike vode Marko Kaloštro, Dragan Žinić, Slobodan Đurović, Stevan Vučinić, Sreten Tomović i Novak Stanojević, kao i prvi put osuđeni su na po dvije godine zatvora, jer su umišljajno pomagali Kuljači i Maroviću. Ruska državljanka Natalija Panina u odsustvu je osuđena na tri godine zatvora, dok je Miodrag Minić oslobođen od optužbi.

Presudom iz juna 2012. godine optuženi u ,,slučaju Zavala“ osuđeni su na ukupno 30 i po godina zatvora. Krajem marta prošle godine Apelacioni sud je oborio odluku Višeg suda. Obrazlažući presudu, sutkinja Pavličić tada je kazala da je nesumnjivo utvrđeno da su optuženi zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet opštine Budva.

Pobjeda

Portal Analitika