Podgorica

Dom zdravlja Podgorica obilježio Svjetski dan srca

Dom zdravlja Podgorica i ove godine, kontrolnim pregledima i savjetima, obilježio je Svjetski dan srca, ukazujući svojim sugrađanima na značaj prevencije kardiovaskularih bolesti, koje su najčešći uzročnik mortaliteta i morbiteta u Crnoj Gori.
Dom zdravlja Podgorica obilježio Svjetski dan srca
Portal AnalitikaIzvor

U tržnom centru “Mall of Montenegro”, tokom cijelog dana  ljekarska ekipa Doma zdravlja Podgorica gradjanima je mjerila krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Interesovanje građana je bilo izuzetno veliko,a uz djeljenje edukativnog materijala  ljekari su odgovarali na pitanja gradjana i davali im korisne savjete o prevenciji bolesti srca i zdravim stilovima života. Svjetski dan srca je prilika da se gradjanima skrene  pažnja na rizike loših zdravstvenih navika ali i načine smanjenja rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti.

Svjetski dan srca 2016. godine, pod sloganom "Osnažite svoje srce" usmjeren je na širenje poruka koje se odnose na to šta ljudi mogu da urade da poboljšaju zdravlje svog srca.

-Pravilna ishrana, redovna fizička aktivnost, prestanak pušenja, kontrola tjelesne težine i krvnog prtiska mogu značajno da smanje rizik za nastanak bolesti srca i krvnih sudova u svim populacionim grupama- ističe se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica. 

Portal Analitika