Politika

Đukanović mladima DPS-a: Za napredak države presudno je znanje

Jedna od najpametnijih odluka Demokratske partije socijalista, a bilo ih je mnogo, bila je formiranje Savjeta mladih i Ženske alijanse. Na taj način smo značajno proširili bazu, doprli do većeg broja građana i prepoznali kadrovski potencijal. Samo partija sa takvim resursom može sebi dozvoliti da inovira 60 odsto izborne liste, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović na Izbornoj konferenciji Savjeta mladih DPS Glavnog grada Podgorica, koja je održana danas.
Đukanović mladima DPS-a: Za napredak države presudno je znanje
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je, obraćajući se mladim partijskim prijateljima, kazao da Crna Gora živi vrijeme ubrzane istorije i da ono što smo obnovom države smatrali završenim poslom, zapravo tek sada dobija pravi zamajac.

„Crna Gora je istovremeno prolazila, i još prolazi, procese tranzicije i evropeizacije, kroz koji obnavljamo sistem vrijednosti. Mnoge države su imale sreću da nemaju istovremenost tih procesa“, kazao je Đukanović, ističući da uspjeh u tom poslu zavisi od nekoliko pravila političkog i društvenog života.

„Danas veličina zemlje nije presudna za njen napredak, presudno je znanje. I to ne bilo koje znanje, već ono koje je konkurentno, koje će podučavati i množiti se“, naglasio je Đukanović.

On je dodao da nema važnih političkih ciljeva van državnog interesa.

 „DPS i vašoj i svim budućim generacijama mora biti stameni oslonac državne politike Crne Gore“, zaključio je Đukanović.

 

Portal Analitika