Aikido Akademija upisuje prvu generaciju polaznika

Od oktobra u Podgorici počinje sa radom Aikido Akademija, sportski klub posvećen izučavanju Aikidoa, vještine samoodbrane, koja je nastala početkom prošlog vijeka u Japanu.
Aikido Akademija upisuje prvu generaciju polaznika
Portal AnalitikaIzvor

U Aikidou ne postoji sistem takmičenja, borbi ili sparinga, a koncept same vještine je prigodan za sve uzraste i polove, bez obzira na snagu i trenutni stepen fizičke spremnosti.

Zbog toga se i kaže da Aikido slabe čini jakim, a jake plemenitim i svjesnim svoje snage.

Ono što razlikuje Aikido od većine ostalih borilačkih vještina je činjenica da se u svijet Aikidoa može ući u bilo kojem periodu života, a u Aikido Akademiji poseban poziv upućuju djevojkama i ženama, jer Crna Gora još uvijek nema ženskog aikido majstora.

Aikido Akademija je projekat iza kojeg stoji Edin Ramović, koji iza sebe ima već preko 20 godina iskustva u aikido vještini i tek je drugi aikido majstor u Crnoj Gori, koji je stigao do prestižnog zvanja 4. Dan Aikikai.

U praksi, jedan Aikido trening se sastoji iz vježbanja kretanja, padova i tehnika. Same tehnike se izvode na način što se nakon napada, protivnik uvodi u kružno kretanje, a njegova sila napada se usmjerava i koristi protiv njega. Zbog ovog principa se često govori da se u Aikidou ne koristi snaga, već tehnika i kretanje.

Aikido Akademija je objavila upis prve generacije polaznika, a klub zvanično počinje sa radom 3. oktobra u terminima ponedjeljkom, srijedom i petkom od 21h do 22:30h.

Treninzi će se održavati u sali Džudo kluba “Arso Milić” na Koniku.

29aikidoakademija
Portal Analitika