Društvo

UO JPNPCG: Azra Vuković i Orhan Redžepagić koordinatori za Skadarsko jezero i Prokletije

Imajući u vidu kompleksnost i specifičnost upravljanja zaštićenim područjima, Upravni odbor JP NPCG je na Petoj sjednici, koja je danas održana u Upravi JP NPCG u Podgorici, odredio koordinatora za NP Skadarsko jezero direktoricu JPNPCG Azru Vuković i koordinatora za NP Prokletije zamjenika predsjednika UO Orhana Redžepagića, koji će rukovoditi ovim Organizacionim jedinicama do imenovanja novih direktora. UO je ujedno zadužio menadžment JPNPCG da u roku od mjesec dana predloži nova kadrovska rješenja.
UO JPNPCG: Azra Vuković i Orhan Redžepagić koordinatori za Skadarsko jezero i Prokletije
Portal AnalitikaIzvor

Upravni odbor JPNPCG usvojio je i rebalans finansijskog plana za 2016. godinu koji je sačinjen na osnovu uporedne analize prihoda i rashoda ostvarenih u prvom polugodištu 2016. godine sa planiranim godišnjim prihodima i rashodima za istu godinu. Predloženi rebalans rashoda na nivou preduzeća generalno predviđa smanjenje troškova na ime stalno zaposlenih, smanjenje prihoda u odnosu na plan na ime ribolovnih dozvola, izdavanje čamaca i poslovnog prostora, kao i povećanje prihoda na ime donacija i korišćenja dobara.

Razmatrajući status realizacije zaključaka sa prethodnih sjednica, UO je iskazao zadovoljstvo njihovom implementacijom s obzirom da su oni, u većini slučajeva (73%) realizovani i doprinose efikasnosti rada JPNPCG. Takođe UO zahtijeva punu implementaciju i obrazloženje onih zaključaka koji nisu do sad implementirani.

Isto tako, u periodu između dvije posljednje sjednice UO, JP je nastavilo sa usvajanjem preporuka DRI sa ciljem njihove pune implementacije. U tom pravcu, između ostalog, sačinjen je Izvještaj o implementaciji mjera i preporuka na dan 23.09.2016. Na osnovu sumarnog pregleda ostvarenih rezultata na implementaciji mjera i preporuka DRI, implementirano je 44 preporuka ili 83%, djelimično implementirano 9 preporuka ili 17% i ujedno nema neimplementiranih preporuka.

Na Sjednici je takođe usvojen Pravilnik o kancelarijskom poslovanju, Pravilnik za postupanje prilikom sprovođenja postupka javne nabavke direktnim sporazumom, te usvojena Odluka o pokretanju postupka prodaje drveta po osnovu sanitarne sječe u NP Durmitor.

 

Portal Analitika