Crna hronika

Lišen slobode Pljevljak zbog 130 kg skanka

Lice koje je policija potraživala, S.A, star 43 godine iz Pljevalja, a u čijem je iznajmljenom stanu u Podgorici prekjuče otkriven 131 kilogram skanka, za koji se sumnja da ga je ovo lice nabavilo i posjedovalo radi stavljanja u promet, je lišeno slobode, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Lišen slobode Pljevljak zbog 130 kg skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, S.A. je danas pristupio u Više državno tužilaštvo u Podgorici i prijavio se nadležnom državnom tužiocu. Nadležni tužilac je nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama za S.A. do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici. S.A. je zadržan u prostorijama CB Podgorica, a službenici Odsjeka za borbu protiv droge će državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protov njega podnijeti krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Podjećamo da su službenici Odsjeka prekjuče, 27. septembra 2016. godine, sprovodeći planske aktivnosti na suzbijanju stavljanja u promet i krijumčarenja droga, na području Podgorice prekinuli lanac krijumčarenja droga koji je, kako se sumnja, išao iz Republike Albanije u Crnu Goru i dalje, prema zemljama okruženja. Naime, u stanu koji je u Podgorici iznajmljivao S.A, star 43 godine iz Pljevalja, pretresom je naime pronađeno više džakova, putnih torbi i pvc kesa u kojima se nalazilo ukupno 131 pakovanje sa sadržajem materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 131 kilogram. Izvršen je pretres i kuće S.A u Pljevljima, kojim su pronađene tri puške u ilegalnom posjedu ovog lica. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a policijski službenici su preduzimali aktivnosti na pronalasku S.A. i njegovom lišenju slobode, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Krivična prijava zbog sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija će biti procesuirana nadležnom tužiocu u redovnom postupku", piše u policijskom saopštenju.

Pronađeni skank upućeni je Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici Uprave policije su, podsjećamo, od 01. januara 2016. godine do danas ukupno zaplijenili preko jedne i po tone opojnih droga odnosno oko 1.504 kilograma, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika