Politika

SDP: Ne obećavamo kućice od čokolade

Večeras je u prepunoj kogresnoj sali hotela „Grand” na Cetinju održana predizborna Konvencija liste “SDP - Ranko Krivokapić - Država svima”.
SDP: Ne obećavamo kućice od čokolade
Portal AnalitikaIzvor

Pred stotinama pristalica SDP i nekadašnjeg LSCG prisutnima su se obratili predsjednik Ranko Krivokapič i kandidati za poslanike.

Predsjednik Krivokapić je istakao da je na Cetinju na mjestu gdje živi duša Crne Gore i na mjestu koje je bilo tron slobode u prošlosti. 

Mislili su neki da ako unište tijelo LSCG da su uništili dušu te partije, ali vidimo danas da je živa ta duša i živa je ta Crna Gora.  

Oni misle da se sve može uzeti, kupiti. Ko ne osjeća dušu građanske pravedne Crne Gore, ne može voditi našu domovinu. Moramo joj vratiti čast i pokazati da je zemlja pravde, slobodnog rada, pristojnog življenja. 

MI znamo graditi i znamo voditi državu. Okupićemo građansku Crnu Goru i zato nam  treba vaša podrška.

Sloboda nam je trebala da bismo bili vlasnici svojih dobara, a ne da ona pripadaju njima - jednom ili samo jednoj partiji. Zato im poručujem sa Cetinja, vratićemo slobodu i snagu Crnoj Gori.

Potpredsjednik Raško Konjević je istakao da je teško doći na Cetinje a ne prisjetiti se devedesetih,  jer je Cetinje tada davalo nadu da će Crna Gora ostvariti sve što smo željeli i svi mi iz drugih gradova.  

Više su LSCG i SDP doprinijeli nezavisnoj Crnoj Gori nego DPS. Da objasnim i zašto. Te dvije partije 16 godina  niti su mijenjle programe, niti uvjerenja, niti ljude.

Zato je 16-tog oktobra osnovno pitanje da li mi koji smo 2006 glasali za nezavisnost mislimo 2016. da je ona onakva kakvu smo je zamišljali 21.maja 2006.

Draginja Vuksanovic je porucila da narod glasa hrabro i smjelo bez straha i da ih niko ne smije plašiti. Niko neće znati što ćete zaokružiti iza glasačkog paravana. Neće naša omladina služiti tajkunima. Obezbijediti ćemo radna mjesta za našu omladinu, jer ona zna, umije i može.

Mirko Stanić, predsjednik OO SDP Cetinje je naveo da su " iz ove sale u pobjede kretale dvije partije - LSCG i SDP. Pobijedila je naša ideja, nezavisne, evropske i građanske Crne Gore. Danas vas molim da posebno pozdravimo sve pristalice Liberalnog saveza koji su čuvali luču slobode u ovom kamenu, danas smo zajedno tu da izgradimo onu državu koju smo sanjali devedesetih godina.

Pred nama je odlučujuća borba za slobodu naše države i budućnost naše djece. Da li će nas dijeliti i zavađati da bi vladali i otimali, ili ćemo zapošljavati ljude da bi u ovoj zemlji srećno živjeli.

SDP će poslije oktobra dominantno upravljati kuda će Crna Gora ići - da li daljim putem propadanja ili putem ekonomskom, moralnog, kulturnog procvata.

SDP na Cetinju može obećati samo da neće varati građane. Ne obećavamo kućice od čokolade ni prozore od marmelade. 

Obećavamo da ćemo vratiti ugled ovom gradu i od njega napraviti ugodno mjesto za život -  i naših penzionera, i omladine, i onih koji hrane Cetinje, vrijednih majki i očeva.

Govorili su prije neku noć sa skoro, pa komemorativnog skupa, na Ljetnjoj pozornici o našoj snazi. I njima, ali i svima drugima, poručujemo odavde da će snagu SDP-a dobro osjetiti 16-tog uveče diljem Crne Gore, ali posebno na Cetinju” - zaključio je Stanić. 

Kandidat za poslanika Džavid Šabović" je istakao da je na Cetinju prvi put zapjevana pjesma Oprosti nam Dubrovniče i od tada Cetinje i Cetinjanini su svima nama ostalima, ali posebno nama pripadnicma manjinskih naroda dali snagu jer smo počeli da vjerujemo da postoje onakvi ljudi kakvi smo učili u istoriji. A premijer reče obilazeći Crnu Goru kako navodno brani državu, a ja ga pitam od koga je brani? Pa se pohvali u Rožajama kako je on branio manjinske narode? Od koga, ako nije od njega samoga”- zapitao se Šabović.

Skupu su se obratili i  Novak Adžić i Milena Tomanović.

 

Portal Analitika