Politika

LP: Glasajte za sigurnu budućnost

Na sastanku Opštinskog odbora Liberalne Partije Bijelo Polje u proširenom sastavu analizirana je politička situacija u Bijelom Polju i Crnoj Gori i zaključeno je da je u kampanju za parlamentarne izbore Liberalna Partija Opštinski odbor Bijelo Polje ušla spremno, kadrovski ojačana i podmladjena.
LP: Glasajte za sigurnu budućnost
Portal AnalitikaIzvor

U proteklom vremenskom periodu na sjednici Glavnog odbora Liberalne Partije je donesena odluka da će  Liberali  na predstojećim izborima nastupiti na zajedničkoj listi “Sigurnim korakom” sa Demokratskom partijom socijalista, dosadašnjim koalicionim partnerima.

Izbornu listu činiće dva kandidata LP-a za poslanika u Skupštini Crne Gore, rukovodstvo opštinskog odbora, obišlo je sve evidentirane članove i simpatizere partije i u neposrednom kontaktu sa njima, razjašnjene su eventualne nedoumice i nepoznanice u vezi nastupa Liberalne Partije na predstojećim parlamentarnim  izborima.

Sa velikim zadovoljstvom je konstatovano da preko 95 % članova i simpatizera Liberalne Partije u Bijelom Polju je dalo punu podršku ovakvom načinu izlaska Liberalne Partije na parlamentarnim izborima, a da posebno raduje činjenica  da je odredjeni broj mladih do sada politički neaktvnih pristupilo Liberalnoj Partiji i  već daje puni doprinos kampanji za parlamentarne izbore. 

Opštinski Odbor Liberalne Partije poziva je sve svoje članove, prijatelje i simpatizere da na  parlamentarnim  izborima glasuju za liste Demokratske Partije Socijalista  „Sigurnim korakom”  pod rednim brojem 6, na zbirnoj listi za parlamentarne izbore,  uzimajući u obzir dosadašnju dobru koalicijsku saradnju i partnerske odnose na nacionalnom nivou  između naših dviju stranaka, kao i posebno činjenicu da izbornu listu  čine dva kandidata LP-a za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Dosadašnjim učešćem u vladajućoj koaliciji, LP uspjela da implementira značajne programske ciljeve i ideje, naročito na socio-ekonomskom planu i da je u tom smislu period za nama bio jedan od najplodotvornijih za liberale, prije svega, u pitanju su prijedlog za novačane nadoknade majkama, zaštita potrošača, lični bankrot i slični zakoni.

Članstvo u NATO pokazuje svoje benifite, jer Crna Gora postaje dio društva 28 najnaprednijih država svijeta, a vladavina prava polako pokazuje da niko nije i ne može biti iznad zakona.

Bili smo mašinovodje reformskog voza u Crnoj Gori proteklih četvrt vijeka, mnogo toga se promijenilo nabolje,  Liberali će biti jači nego što su sada i vjerujemo da će, kao i u svakoj progresivnoj državi imati još više pobornika. 

Danas kada smo na milimetar od članstva u NATO pakt, što je za nas liberale sveti cilj , ove izbore zbog toga smatram izuzetno važnim. Apelujemo i na one naše birače koji u ovom trenutku ne pokazuju preveliko interesovanje za politička zbivanja da shvate, da sa njima ili bez njih, politika u društvu ide nekim svojim tempom.  

Neka se vrate, neka izadju  na izbore 16. oktobra, neka saslušaju šta sve druge stranke govore, ali neka ovoga puta misle o nekim iskustvima koje imaju, neka razumiju činjenicu da se po pravilu u izbornim kampanjama govori jedno, a nakon izbora radi drugo. I da je ključna razlika između Liberalne Partije i svih drugih stranaka u našoj riješenosti da svakog trenutka kažemo istinu i da ih povedemo najkraćim putem do ciljeva koji moraju biti osvojeni da bi naš život bio bolji. To smo dužni zbog svoje djece, to smo dužni i kao generacija koja je ovu zemlju naslijedila da bi je razviljala.

Ističemo da partnerski odnosi i programska bliskost DPS i Liberalne Partije  ekonomski, kulturni i ukupni zajednički ciljevi, nameću obavezu da zajedničkim naporom pokušamo Crnu Goru graditi kao mjesto za bolji život svih njenih građana.

 Narod koji žive u Crnoj Gori zaslužuje bolju budućnost nego što nam je bila prošlost. Sve ono što nas je dijelilo trebamo dati istoričarima, a sve ono što nas povezuje, a reklo bi se da je 90 posto toga što nas veže zajedničko svima nama, i u interesu crnogorskih građana, stoga upućujemo poziv da djelujemo zajedno.

LP je bila  i ostao stranka koja će biti okrenuta budućnosti! Glasajte za sigurnu budućnost!!

 

 

Portal Analitika