Društvo

Tužiteljka odustala od gonjenja Vukadinovića

Tužiteljka Vesna Krivokapić odustala je danas od daljeg krivičnog gonjenja bivšeg rukovodioca sektora granične policije Veska Vukadnovića koji je bio optužen da je nezakonito spriječio sveštenika Velibora Džomića da uđe u Crnu Goru. Kako je kazala, shodno iznešenim dokazima tokom sudskog procesa, mišljenja je da nema elemenata krivičnog djela u djelovanju Vukadinovića.
Tužiteljka odustala od gonjenja Vukadinovića
Portal AnalitikaIzvor

Džomićev punomoćnik Zoran Piperović, nakon završenog suđenja, rekao je da je odustanak tužioca od optužnog akta svojevrstan skandal.

On je poručio da će u narednih pet dana odlučiti da li će nastaviti krivično gonjenje podnošenjem optužnog akta jer, kako je kazao, ne želi da "javnost misli” da imaju nešto lično protiv Vukadinovića.

I Velibor Džomić odluku tužiteljke nazvao je skandaloznom, i dodao da je donešena pod određenim uticajima.

Na jučerašnjem suđenju saslušani su i direktor Uprave policije Slavko Stojanović i Slavko Vojinović, rukovodilac sektora granične policije.

Stojanović je kazao da je tog dana, nakon što je obaviješten da je Džomić na graničnom prelazu, telefonskim putem razgovarao sa tadašnjim ministrom Raškom Konjevićem, koji mu je rekao da treba da se ispoštuje mišljenje ANB-a i zakon o strancima.

rtcg.me

Portal Analitika