Društvo

Mustafić: Značajan napredak u integracijama

Crna Gora je značajno napredovala u evroatlantskim integracijama, preduzela važne zakonodavne korake i ostvarila kontinuirani napredak na polju izgradnje institucija, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.
Mustafić: Značajan napredak u integracijama
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mustafić je danas primio novoimenovanog šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Aiva Orava.

„Mustafić je kazao da je Crna Gora je ostvarila značajan napredak u domenu evroatlanskih integracija, preduzela važne zakonodavne korake i ostvarila kontinuirani napredak na polju izgradnje institucija, naročito u oblasti vladavine prava“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Mustafića, uloga Skupštine veoma je značajna jer predstavlja prostor različitih političkih dešavanja.

„Posebno je važan politički dialog koji je doveo do Vlade izbornog povjerenja, gdje je opozicija dobila mogućnost kontrole važnih institucija. Smatram da će takav pristup dovesti do toga da izborni proces bude sa više povjerenja i da će rezultat izbora biti nesporan“, rekao je Mustafić.

Kako je kazao, Bošnjačka stranka kojoj pripada, dala je važan doprinos tokom političkog dijaloga, kao i svim ranijim pozitivnim i reformskim procesima u Crnoj Gori.

Zajednički je konstatovano da dosadašnja ostvarenja obavezuju Crnu Goru da nastavi da principijalno ostvaruje politiku ispunjenja kriterijuma za punopravno članstvo u Evropskoj Uniji.

Portal Analitika