Društvo

Testiranje za program srednjoškolske razmjene FLEX

Američki savjet za međunarodno obrazovanje organizuje i ove godine testiranje za program srednjoškolske razmjene FLEX u Beranama 30. septembra - zgrada Crvenog krsta i u Podgorici 1. oktobra, zgrada Ekonomskog fakulteta, Univerzitet Crne Gore, od 8.30 do 11.00 sati.
Testiranje za program srednjoškolske razmjene FLEX
Portal AnalitikaIzvor

FLEX je program koji finansira Vlada Sjedinjenih Država i već 11 godina daje mogućnost učenicima iz Crne Gore, koji nakon procesa selekcije dobiju stipendije, da jednu školsku godinu provedu u SAD pohađajući srednju školu - potpuno besplatno.

FLEX program je sada u 24. godini sprovođenja, a do sada je u njemu učestvovalo preko 25.000 učenika. U ovom programu 2016/2017. školske godine učestvuje 900 učenika koji idu u američke škole i žive sa američkim porodicama.

Stipendija nudi povratnu avionsku kartu za međunarodno putovanje, od kuće do Sjedinjenih Američkih Država i natrag; mjesečni džeparac koji će pomoći učenicima da učestvuju u društvenim aktivnostima i kupuju neophodni lični pribor, smještaj u izabranoj SAD porodici domaćina godinu dana,
upis u američku srednju školu, programske orijentacijske aktivnosti uključujući predprogramsku pripremu i pripremu za ponovni dolazak kući, programske aktivnosti organizovane u lokalnim američkim zajednicama, podršku alumnijima u implementiranju projekata u njihovim domovinama i zdravstveno osiguranje.

Kvalifikovani kandidati treba da budu upisani u prvi ili drugi razred srednje škole i da su rođeni između 1. januara 2000. i 15. jula 2002. godine (učenici sa hendikepom mogu biti i stariji); da trenutno pohađaju prvi ili drugi razred srednje škole; imaju akademski uspjeh u rasponu dobar - odličan; imaju prethodno iskustvo u učenju engleskog jezika; ispunjavaju J-1 vizne/SEVIS uzrasne uslove za srednjoškolske učenike; budu državljani Crne Gore.

Više informacija o FLEX programu možete pogledati na sajtu Ministarstva prosvjete 

 

Portal Analitika