Politika

Pajović sa EU parlamentarcima

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović imao je izlaganje na sastanku Radne grupe za Zapadni Balkan u Vanjskopolitičkom odboru Evropskog parlamenta. Pajović je govorio o izbornoj atmosferi koja je u mnogo većem stepenu demokratska i fer u odnosu na prethodni izborni ciklus, zahvaljujući sporazumu vlasti i opozicije koja je rezultirala formiranjem Vlade izbornog povjerenja.
Pajović sa EU parlamentarcima
Portal AnalitikaIzvor

Predśednik crnogorskog parlamenta je naveo konkretne pokazatelje uloge Skupštine Crne Gore u demokratizaciji izbornog procesa i stopostotnom ispunjenju obaveza koje je parlament preuzeo. Odgovarajući na mnogobrojna pitanja poslanika Evropskog parlamenta, a koja su se odnosila na ulogu medija u izbornom procesu, ekologiju, prava manjina, odnos građana Crne Gore prema integrativnim procesima, Pajović je rekao: „Korpus proevropskih snaga u Crnoj Gori je u ogromnoj većini. Crna Gora je orijentisana ka Zapadu, mi želimo da budemo dio zapadne civilizacije i nema promjene tog kursa. Potpuno smo svjesni potrebe jačanja institucija i vladavine prava.“

Pajović je zahvalio evropskim parlamentarcima na višegodišnjoj kontinuiranoj podršci koju pružaju Crnoj Gori u evropskim integracijama, kao i pozitivnom apostrofiranju uloge parlamenta u pripremi izbora koju su nazvali dobrom školom savremene političke komunikacije.

 

 

Portal Analitika