Društvo

UCG i "Regionalni vodovod" potpisali Memorandum o saradnji u obrazovanju

Rektorka Univerziteta Crne Gore (UCG) Radmila Vojvodić i izvršni direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić, potpisali su danas Memorandum o razumijevanju u obrazovnoj saradnji, koji, između ostalog, podrazumijeva i stipendiranje talentovanih studenata osnovnih i specijalističkih studija iz oblasti tehničkih nauka.
UCG i "Regionalni vodovod" potpisali Memorandum o saradnji u obrazovanju
Portal AnalitikaIzvor

Vojvodić se zahvalila na podršci i saradnji „Regionalnom vodovodu“.

„Ovo je ne samo dobar primjer društveno korisnog gesta, već i korak dalje da se povezujemo sa ostalim privrednim i društvenim institucijama i dobrim, uspješnim kompanijama, da funkcionalizujemo ono što su naši nastavni procesi, naše i znanje onih koji se u tome posebno ističu, kao što su magistranti ili doktoranti, koji mogu funkcionalizovati svoja izvanredna znanja. Nadamo se da će studenti koji budu konkurisali biti zadovoljni ne samo stipendijom, već i činjenicom da neko misli na njih i da prepoznaje potrebu za najboljima“, izjavila je ona.

Jevrić je kazao da saradnja sa UCG-om za „Regionalni vodovod“ predstavlja veliku čast i obavezu.

„Želimo da omogućimo razvoj Crne Gore. Budućnost naše države je vezana za najbolje, a to su mladi ljudi koji ulažu u znanje. Vjerujem da svi dijelimo viziju Crne Gore kao društva znanja“, istakao je on nakon potpisivanje Memoranduma, dodavši da je to samo prvi vid saradnje sa Univerzitetom.

„Već smo imali komunikaciju sa dekanom Mašinskog fakulteta oko posjete studenata našim postrojenjima. Kod nas dolaze profesori sa Univerziteta u Beču koji ne mogu da vjeruju da imamo tako dobru elektroopremu iz oblasti vodosnabdijevanja. UCG u saradnji sa nama može da ostvari mnoge benefite, a mi kao privredni subjekat ostajemo raspoloženmi i da zajednički finansiramo stipendiranje studenata, ali i nastavak obrazovnog procesa, projekte od zajendičkog interesa i mnoge druge stvari“, poručio je Jevrić.

Portal Analitika