Košarka

ŠĆEPANOVIĆ: Nema predaje, pokušaćemo da iznenadimo Cedevitu!

Kreće ono što smo dugo čekali. Prva utakmica sa Cedevitom, za koju je i sam trener Mršić rekao poslije turnira u Zadru da ima možda najkvalitetniji sastav od kada klub postoji i da imaju najveće ambicije ove godine, kazao je novinarima u Njegoševom parku, prvi strateg Budućnost Volija, Vlado Šćepanović. On je dodao da Budućnost ove godine čini spoj mladosti i iskustva - te da će stoga dati sve od sebe da u što boljem izdanju odigraju prvu utakmicu.
ŠĆEPANOVIĆ: Nema predaje, pokušaćemo da iznenadimo Cedevitu!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Cedevita je svojim igrama dokazala kvalitet i u Zadru, gdje su sa svim evroligaškim ekipama igrali praktično u egalu. Ono što nas interesuje i što mi treba da gledamo je naša situacija i kako mi idemo u Zagreb. Budućnost je veliki klub, bila i uvijek će biti, i u kakvom god sastavu ili situaciji da bude, Budućnost uvijek ide na pobjedu. Koliko je to realno u ovoj situaciji, veliko je pitanje, bez tri igrača, koji su planirani da budu među prvih pet, šest osnovnih igrača sigurno to neće biti lako...Sa praktično šest igrača koji imaju 20 i ispod 20 godina...Ali, u svakom slučaju, ono što smo rekli od prvog dana priprema - da je Budućnost ove godine spoj mladosti i iskustva - te ćemo stoga dati sve od sebe da u što boljem izdanju odigramo prvu utakmicu - kazao je Šćepanović i dodao:

- Budućnost uvijek ide na pobjedu, ide i ovoga puta. Tako da ono što mogu da obećam sa ovog mjesta, ispred svojih igrača, je da ćemo dati svojih sto odsto. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjećemo, ali u svakom slučaju - predaje nema.

Govoreći o zdravstvenom biltenu igrača, trener „plavih“ je naglasio da u meču prvog kola ABA lige i dalje neće moći da računa na Rejnoldsa, Suada Šehovića i Gordića.

- Džej Ar će putovati sa nama i biće u sastavu, 99 odsto neće moći da pomogne u utakmici, ali biće sa nama i nadam se da će do Zadra biti u situaciji da nam koliko-toliko pomogne, što bi nam jako značilo na toj poziciji. Što se Suada tiče, on je polako krenuo da radi sa loptom i mislim da je procjena da u ponedjeljak kreće da radi sa ekipom, poslije utakmice sa Zadrom. Gordić, svi znamo, to su minimum još tri nedjelje dok se ne skinu konci i izvadi to što mu je ugrađeno. Petar Popović nije sinoć trenirao zbog povrede u Zadru, ali će biti u sastavu u Zagrebu i na njega računamo sto odsto - zaključio je Šćepanović.

buducnost2

Sead Šehović, bek šuter crnogorskog šampiona kazao je da „plave“ očekuje težak meč, i dodao da će se potruditi da iskoriste slabe tačke protivnika.

- Očekuje nas jako težak meč. Kao što je Vlado rekao, Cedevita je napravila respektabilan tim i kombinaciju vrhunskih stranaca sa domaćim igračima i sigurno da imaju najveće ambicije u ligi. Međutim, i mi smo se spremali. Napravili smo dosta dobru ekipu. Jeste da su nas omele brojne povrede tokom pripremnog perioda i da nijesmo kompletni, ali, kao što smo rekli, naša obaveza je da odemo u Zagreb, damo sto odsto od sebe i da - ako se ukaže prilika - savladamo favorizovanu Cedevitu. Igrali smo dva meča sa njima. U prvom smo bili još više oslabljeni nego sad, zbog pomenutih povreda. U drugom meču smo pokazali da možemo u određenim periodima da se nosimo sa njima, da igramo čvrstu odbranu, da pokušamo tu da ih zaustavimo i da probamo doći do pobjede. Sigurno da imaju svoje slabe tačke. Mi smo radili skauting i imaćemo ga opet sjutra, tako da ćemo sigurno pronaći te slabe tačke. Jesu dobro pokriveni, na svim pozicijama imaju po dva jako kvalitetna igrača, ali i oni imaju slabe tačke i mi ćemo pokušati da ih iskoristimo - zaključio je Šehović.

Ekipa Budućnost Volija u 15 sati je krenula na put, preko Ljubljane, do Zagreba. Sjutra ih na startu nove sezone ABA j.t.d. lige očekuje derbi prvog kola, sa domaćom Cedevitom. Utakmica se igra od 19 sati.

Portal Analitika