Društvo

Prijestonica Cetinje partner dječje manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“

Prijestonica Cetinje pridružila se crnogorskim gradovima koji će biti partneri dječje manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“, prvog takmičenja te vrste u našoj državi.
Prijestonica Cetinje partner dječje manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“
Portal AnalitikaIzvor

Naime, zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić i predsjednik organizacije "European Capital Advisor Management" David Makević potpisali su juče ugovor kojim je Prijestonica Cetinje pristupila organizaciji manifestacije, koja je namijenjena učenicama i učenicima osnovnih i srednjih škola.

Kako je naglašeno, riječ je o muzičko-plesnom takmičenju na kojem će djeca iz čitave Crne Gore predstavljati svoj grad, ali i po jednu zemlju Evrope – s obzirom da u cjelokupnoj organizaciji učestvuju diplomatska predstavništva čitavog niza država. Uz to, u okviru manifestacije biće održani i različiti besplatni edukativni programi.
Govoreći o današnjem potpisivanju ugovora, zamjenica gradonačelnika Cetinja iskazala je zadovoljstvo što će manifestacija koja je minulih godina realizovana širom Evrope ovog puta biti upriličena i u našoj državi.

- Kako je riječ o velikoj manifestaciji namijenjenoj djeci, kroz koju će biti povezani svi crnogorski gradovi, a potom i djeca zemalja Evrope, naša gradska uprava sa zadovoljstvom će se priključiti njenoj organizaciji. Stoga, ovim putem želim zahvaliti inicijatorima, odnosno organizatorima manifestacije na nivou države, što će i djeca sa Cetinja biti uključena u sam projekat. Svaka ideja koja podrazumijeva povezivanje najmlađih kroz afirmaciju njihovih talenata i znanja, uvijek će naići na bezrezervnu podršku naše gradske uprave. Tako će biti i u slučaju programa „Crna Gora u ritmu Evrope“, koji je po samoj koncepciji jedinstven kada je riječ o našoj državi – istakla je Nikolić.

Ispred organizatora, obratio se David Makević, koji je istakao da je riječ o dječijoj diplomatskoj manifestaciji koja će okupiti sve crnogorske opštine. 

- U predstojećem vremenu očekuju nas sastanci sa direktorima osnovnih i srednjih škola uz čiju pomoć ćemo organizovati audiciju za odabir dvadeset vaših sugrađana koji će predstavljati Cetinje u takmičenju. Takođe, ovom prilikom posebno želim naglasiti da će obuka za djecu biti besplatna, te da roditelji neće snositi nikakve troškove za učešće u ovom projektu. Posebnu zahvalnost dugujemo Prijestonici Cetinje koja je prepoznala značaj projekta “Crna Gora u ritmu Evrope”, te podržala prvu inicijativu koja će na jednom mjestu okupiti sve crnogorske opštine – naglasio je Makević.

Finalno takmičenje biće održano u martu 2017. godine u Podgorici, a svi zainteresovani kandidati u narednom će periodu dobiti više informacija o manifestaciji i načinu prijavljivanja.

 

Portal Analitika