Fudbal

Novi unosan ugovor za Ozila

Poslije nekoliko mjeseci pregovora Arsenal se dogovorio sa Mesutom Ozilom oko potpisivanja novog ugovora.
Novi unosan ugovor za Ozila
Portal AnalitikaIzvor

Njemac turskog porijekla stigao je u London iz Real Madrida još 2013. godine, a aktuelni ugovor sa slavnim klubom ističe mu u ljeto 2018. Prema navodima odlično obavještenog Bilda, Ozil je dao pristanak na novi unosan dugogodišnji ugovor kojim će ostati još dugo na Emiratima.

Zanimljivo, kao dio dogovora plejmejker je tražio i dobrio dres sa brojem 10, koji će nositi ubuduće, a koji pripada Džeku Vilširu, fudbaleru Tobdžija na pozajmici u Bornmutu.Ozil je do sada nosio broj 11...

Za sada se detalji samog ugovora i dalje drže u tajnosti, prije svega dužina i plata koja sljeduje Njemcu, ali je jasno da će sjajni 27-godišnji fudbaler sredine terena zarađivati mnogo više od 162.000 eura neđeljno koliko trenunto ima u Londonu.

Podsjetimo, ranije su pojedini mediji pisali kako su Tobdžije spremne da mu ponude čak 230.000 eura neđeljno (11.000.000 po sezoni) za produženje ugovora, a i sa tom platom Njemac bi bio tek šesti najplaćeniji fudbaler u Premijer ligi iza Runija, Aguera, Jaje Turea, Azara i Davida Silve.

Portal Analitika