Društvo

Porodica Mandić: Još nije utvrđeno šta se desilo, naš sin zadobio povrede

Povodom događaja prebijanja maloljetnika od strane tri lica, koji je oštro osuđen od strane crnogorske javnosti i tekstova objavljenih tim povodom, neke od kojih je prenio i naš portal, roditelji pritvorenog Mandića, Veseljko i Sladjana uputili su reagovanje.
Porodica Mandić: Još nije utvrđeno šta se desilo, naš sin zadobio povrede
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje dostavljeno Portalu Analitika prenosimo integralno:

Kao roditelji,  imamo potrebu da se obratimo crnogorskoj javnosti u vezi događaja sa našim sinom i teksta u kojem je predstavljeno kako, navodno,  brutalno prebija maloljetnika.

Želimo da istaknemo da se prije ovog događaja,  naš sin i pomenuti maloljetnik  nijesu ni  poznavali. Stoga, naš sin   nije ni  mogao znati ništa o tom maloljetniku, osobito  o njegovom  prijateljstvu  i angažovanju  sa LGBT organizacijom.

Naš sin nikada do sada nije imao problema sa zakonom,  niti bi se njegovo ponašanje moglo opisati kao devijantno. Nikada nije ni krivično ni prekršajno kažnjavan,  a to ipak dosta govori o njemu kao osobi. U  našoj kući i porodici nikada se nije mogao čuti govor mržnje prema bilo kom čovjeku, bez obzira na to kojoj rasi, nacionalnosti, vjeroispovjesti ili seksualnoj orjentaciji pripada. I sami smo vaspitani na isti način, otac je rastao u sredini koja ima preko 20 nacionalnosti, a majka u familiji koja njeguje ljudske vrijednosti I vrline. Čovjek ne bira kakav će se roditi i nikada ga nismo učili da bilo koga po bilo kom osnovu diskriminiše, vrijeđa ili omalovažava.
   
Šokirani smo poluistinama koje su plasirane! Jednostavno se zapitajte: Da li maloljetnik koji je,  navodno zadobio teške udarce, može dobiti ljekarsku potvrdu u kojoj se konstatuju samo lake tjelesne povrede? 

Vaspitali smo našeg sina da snosi odgovornost za svoje postupke!  Jasno je da je kritičnom prilikom došlo do fizičkog obračuna između našeg sina i jednog maoljetnog lica. Nije utvrđeno zbog čega je došlo do tog obračuna i  ko je započeo obračun!  Naš sin je star 19 godina, a taj maloljetnik, koliko smo u saznanju,  17,5 godina.  Razliku u njihovim godinama je oko godinu i po! Ako bi sudili po novinskim natpisima, moglo bi se zaključiti kako je naš sin mnogo stariji od maloljetnika koji je zadobio lake tjelesne povrede. 

Napominjemo i da je naš sin zadobio lake tjelesne povrede u tom fizičkom obračunu!  To znači da je i on udaran!
 
Još uvijek nije utvrđeno  šta se tačno desilo tog dana  pa vrijeđaju i ponižavaju  osude koje se već unaprijed izriču našem sinu u novinskim natpisima! Podsjetili bi novinare da treba da poštuju kodeks novinarske etike i da u ovoj zemlji postoji prezumpcija nevinosti koju treba da poštuju!  Naša porodica vjeruje u pravni sistem CRNE GORE I JEDNAKA PRAVA SVIH GRADJANA. Zbog toga molimo i da ni jedna nevladina organizacija za zaštitu prava pripadnika LGBT populacije ne vrši pritisak na crnogorsku javnost i pravosudne organe u vezi ovog događaja. Neka sud i tužilaštvo rade svoj posao bez bilo kakvih pritisaka.  

Portal Analitika