Vaterpolo

Potvrđeno: A1 devet, A2 osam klubova

U poneđeljak je u Zagrebu održana sjednica Upravnog odbora Triglav Regionalna liga, a donijeto je nekoliko važnih odluka.
Potvrđeno: A1 devet, A2 osam klubova
Portal AnalitikaIzvor

Crnu Goru će u ovom takmičenju u A1 ligi predstavljati Jadran Carine i Budva, a u A2 ligi igraće Primorac i Kataro. Kragujevački Radnički još ranije je otkazao učešće u ovom takmičenju, pa će u Regionalnoj A1 ligi u narednoj sezoni igrati devet klubova, a Srbiju će predstavljati Partizan Rajfajzen i Vojvodina. U Regionalnoj A2 ligi iz Srbije igraće Crvena zvezda i Šabac, koji je zamijenio Nais.

Dakle, u Regionalnoj A1 ligi igraće: Jug KO, Primorje EB, Jadran Carine, HAVK Mladost, Mornar BS, Jadran Split, Partizan Rajfajzen, Budva i Vojvodina. Takmičenje počinje 8. oktobra, po već utvrđenom rasporedu. 

U Regionalnoj A2 ligi, čiji je početak zakazan za 15. oktobar, nastupaće: Primorac, POŠK, Crvena zvezda, Solaris, Zadar 1952, Medveščak, Kataro i Šabac. 

Takođe, zanimljivo je da je donesena odluka o promjeni propozicija, odnosno omogućavanju zimskog prijelaznog roka, koji će trajati od 1. do 31. januara 2017. godine i da će u tom periodu svaki klub moći dodatno da registruje dva nova igrača, koja su već nastupala u nekom od službenih takmičenja. Podsjećamo, Crvena zvezda je prošle sezone najprije kažnjena, a potom i izbačena iz lige zato što je u januaru registrovala igrače koji su igrali za drugi klub.

Portal Analitika