Politika

KRIVOKAPIĆ: Poništićemo odluku oko A2A

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ocijenio je da se Crna Gora danas, zaslugom DPS-a, nalazi u veoma teškoj socio - ekonomskoj poziciji i da nova vlast, nakon izbora, mora voditi drugačiju ekonomsku politiku. Lider SDP-a je, gostujući na RTCG, kazao da je potrebno imati plan razvoja Crne Gore koji će obavezivati na državni konsenzus. Dosadašnji model vladanja je, kako je ocijenio, potrošen.
KRIVOKAPIĆ:  Poništićemo odluku oko A2A
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći o energetskom sektoru, Krivokapić je rekao kako ni Srbija, BiH, ni Hrvatska nijesu prodavale svoje energetske sisteme i time su čuvale energetsku nezavisnost.

"Ona nesrećna odluka korumpirane većine u parlamentu oko A2A će odmah nakon izbora biti poništena. Ona stvara uslov da mi isplatimo A2A i preuzmemo potpuno vlasništvo nad EPCG", kazao je Krivokapić.

On je ponovio da Crna Gora previše dugo nije imala odgovornu vlast, već je imala vlast koja je, kako je rekao, izvršila poharu državne imovine.

"Jedna partija je spojila državnu kasu sa svojom kasom. Jedna partija je mogla da odlučuje ko mora, a ko ne da plati porez. Kod nas je bilo po principu partijske pripadnosti, ne važi zakon države, već zakon partije" , naveo je Krivokapić.

Prvi dio posla, nakon izbora 16. oktobra biće da se ojača tužilaštvo, kadrovski i finansijski.

"Vratićemo nadležnost tužilaštvu da ispituje štetnost odluka Vlade", naveo je lider SDP-a. Crna Gora je, kako smatra, lošom politikom unutar kuće, lošom socijalnom politikom, gaženjem vladavine prava izgubila poziciju lidera u regionu.

Oktobarski protesti prošle godine, uoči dobijanja pozivnice za NATO, su bili trenutak vrlo opasne nestabilnosti u kojem je Crna Gora bila na udarnim vijestima svjetskih medija, ocijenio je predsjednik SDP-a.

Za Krivokapića je pitanje članstva Crne Gore u NATO završeno.

"Nemoguće je da 28 država članica NATO-a ratifikuje sporazum o članstvu Crne Gore, a da se mi predomislimo i kažemo da nećemo. Od toga ne treba praviti lažnu dilemu, to je završeno pitanje.", rekao je Krivokapić.

On navodi da je moguće imati i dobre odnose sa Rusijom, jer i NATO sa Rusijom danas, uprkos tenzijama, održava odnose.

rtcg

Portal Analitika