Fudbal

Kako Vardi liječi povredu butnog mišića!?

Engleski tabloid 'San' došao je do djela životne priče fudbalera Lestera Džejmija Vardija, a ovaj dio donosi nam situaciju iz 2012. godine – kada je Vardi plaćen 1.000.000 eura u Flitvud Taunu, što je bio rekord kada je u pitanju igrač koji dolazi iz 'neligaškog' ranga, dok je Lester i dalje bio član Čempionšipa.
Kako Vardi liječi povredu butnog mišića!?
Portal AnalitikaIzvor

"Povrijedio sam butni mišić, što je prilično česta povreda, ali je oporavak potrajao duže nego inače. Imao sam kod kuće flašu votke od tri litre, pa sam odlučio da je napunim sa 'skitls' bombonicama. Kada bi se jedna tura rastopila, sipao bih drugu – koristeći samo crvene i ljubičaste bombonice, pošto ne volim narandžaste, zelene i žute. Na svakih dvadeset minuta sam otvarao drugu kesu... Poslije toga, kada bi proces bio gotov, votka je imala ukus kao 'skitls'. Pa bih, kada bi mi bilo dosadno uveče, sipao bih čašu, zavalio se i uživao. Votka je bila dobra, ali ne za moju povrijeđenu nogu – koja nikako nije prestajala da krvari", napisao je Vardi. 

Džejmi nije minjao svoju večernju rutinu, ali je onda Dejv Reni, klupski fizioterapeut, otkrio da nešto nije u redu. 

"Dejv nije mogao da vjeruje da napretka nije bilo, pošto je znao da pokidani butni mišić daleko brže zarasta. Samo me je jednog dana povukao sa strane i rekao – 'Šta radiš?'. Ja sam mu odgovorio – 'Ništa što inače ne radim', a onda mu objasnio da inače pijem 'skitl' votku. Iste sekunde mi je rekao, pošto se oporavio od malog šoka, da je to jedini razlog zašto mi povreda ne prolazi brže", otkriva Vardi.

Portal Analitika