Politika

Protest DF-a ispred zgrade Tužilaštva

Funkcioneri i pristalice DF-a održali su protest ispred državnog tužilaštva u Podgorici. DF je, uprkos zabrani komunalne policije, postavio improvizovanu binu ispred tužilaštva sa koje su se čelnici tog saveza obratili okupljenima.
Protest DF-a ispred zgrade Tužilaštva
Portal AnalitikaIzvor

Lider DF-a Andrija Mandić je okupljenima poručio da je vlast na DF, kako je rekao, slala i policajce i kriminalce, ali su imali snage da izdrže.

"16. oktobra ih šaljemo u prošlost. Danas smo ja i Slaven Radunović Vodili veliku bitku, u ime svih vas i Crne Gore i poslali poruku da se ne plašimo. Večeras podižemo mi optužnicu ispred ove zgrade protiv Mila Đukanovića, Duška Markovića, Brana Gvozdenovića i drugih. Optužujemo ih za pljačku, divlji kapitalizam, 10 - časovno radno vrijeme, jer su milione narodnih para prenijeli na svoje račune", kazao je Mandić.

Pristalice DF-a ispred Tužilaštva (rtcg.me)

Slaven Radunović je ocijenio da je vlast, današnjim početkom suđenja njemu i Andriji Mandiću, pokušala da opravda dešavanja sa protesta 24. oktobra prošle godine.

"Danas su pokušali da opravdaju sramni akt Sajovaca da prebijaju građane. Pokušali su da sakriju da nijedan izgrednik ni policajac koji je tukao građane nije priveden pravdi i da su neustavno uhapsili dva poslanika", kazao je Radunović.

Funcioner DF-a Milutin Đukanović je kazao da je komunalna policija pokušala da im zabrani da postave binu, ali su je ipak postavili.

"Rijeka slobode je krenula i niko je ne može zaustaviti. Inat je u Crnoj Gori često rađao dobra djela, pa da ih inatom skinemo s vlasti 16. oktobra", poručio je Đukanović.

Pristalice DF-a su zatim prošetale do zgrade MUP-a, gdje im se obratio Milan Knežević.

"Jasno je da će se konačni obračun voditi između DF-a i DPS-a. Poštovani simpatizeri DF-a, vi ste armija veća nego bilo koja u regionu. Ako osvojimo apsolutnu vecinu, prvi naš poziv biće koaliciji Ključ i Demokratama da se pridruže našoj vladi. Ali će ih zvati Milo Đukanović ako bude imao samo glas više. Zato je naš cilj da imamo glas više od DPS-a i zovnemo koaliciju Ključ", poručio je Knežević.

. (Portal RTCG)

Portal Analitika