Društvo

MATERN : Njemačka će pomagati Ministarstvu pravde CG

Berlin će nastaviti da pomaže Ministarstvu pravde naše zemlje, a poseban doprinos nastaviće da daje ekspert iz Njemačke, kojeg je te zemlja angažovala u okviru pomoći integracionom putu Crne Gore, kazao je novoimenovani ambasador Njemačke Hans Ginter Matern na sastanku s ministrom pravde Zoranom Pažinom.
MATERN : Njemačka će pomagati Ministarstvu pravde CG
Portal AnalitikaIzvor

Pažin je istakao značaj aktivnosti sprovedenih u Crnoj Gori na polju unapređenja normativno pravnog okvira, kao i potrebu kvalitetnog sprovođenja tih zakona, posebno u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom.

"Ministar je posebno naglasio značaj saradnje između suda, tužilaštva i policije. Podsjetio je na projekte koji se realizuju između Ministarstva pravde i ambasade Njemačke posebno na planu efikasnosti pravosuđa i reforme zatvorskog sistema sa posebnim osvrtom na izvršenje alternativnih sankcija – uslovne osude i kazne rada u javnom interesu", saopšteno je ministarstva pravde.

Matern je čestitao Ministarstvu pravde na sveobuhvatnim reformama, iskazavši punu podršku Njemačke u daljem radu.

"Poseban doprinos u domenu razmjene iskustva u oblasti pravosuđa kontinuirano će nastaviti da daje ekspert iz Njemačke čiji je angažman na mjestu savjetnika ministra u Ministarstvu pravde Crne Gore omogućila SR Njemačka u okviru pomoći integracionom putu Crne Gore", naglasili su iz minsistarstva.

Portal Analitika