Politika

Zeković: Odlazak DPS-a u prošlost uslov uspostavljanja vladavine prava!

Crna Gora će nakon 16. oktobra biti država za sve svoje građane i čija će dobra služiti svima. Naredne 4 godine obilježiće borba protiv kriminala, oslobadjanje institucija i uspostavljanje vladavine zakona koji jednako važi za sve, umjesto vladavine jednog čovjeka i jedne partije, saopštava član predsjedništva SDP-a i kandidat za poslanika Bojan Zeković.
Zeković: Odlazak DPS-a u prošlost  uslov uspostavljanja vladavine prava!
Portal AnalitikaIzvor

“Voljom građana na izborima novu vladu će činiti gradjanska opozicija predvođena SDP-om i manjinske partije. Ta vlada će naplatiti poslednji cent poreza od povlašćenih tajkuna, ojačati institucije koje se bore protiv kriminala, zaustaviti poharu i izgraditi realnu ekonomiju koja donosi pristojni posao za naše ljude”, kaže Zeković.

U toj vladi će biti  domaći strućnjaci kojima je interes građana i države ispred interesa partije. Buduća vlada će biti vođena na politici SDP-a i ta Vlada imaće podršku najvažnijih međunarodnih adresa, misli on.

“Ne postoji niti jedna demokratski i ekonomski uspješna zemlja, niti jedna članica Evropske unije u kojoj je nesmijenjena vlast čiji je politički lider priznao da je organizovao mafiju. Niti postoji takva partija, niti bi nakon priznanja te činjenice ona mogla ostati na vlasti.  Zato je odlazak DPS-a u političku prošlost uslov uspostavljanja vladavine prava i zakona koji jednako važi za sve”, saopštava Zeković.

On dodaje da su politički ciljevi, oko kojih su se okupili prije 25 godina ostvareni, a to su građanska, nezavisna, evroatlanska Crna Gora.

“Pokazali smo da su se pozitivne promjene dešavale kada je SDP preuzela odgovornost za njihovo ostvarenje. Jasno je da nema ni danas takvih promjena bez SDP. Mi smo najbolji garant da će one biti lišene bilo kakvog revanšizma, uz očuvanje svega pozitivnog što je dostignuto”, zaključuje Zeković.

Portal Analitika