Društvo

Pažin: Značajna saradnja sudstva, tužilaštva i policije

Ministar pravde Zoran Pažin sastao se sa novonaimenovanim ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Hansom Ginterom Maternom.
Pažin: Značajna saradnja sudstva, tužilaštva i policije
Portal AnalitikaIzvor

Ministar pravde čestitao je ambasadoru Maternu stupanje na novu dužnost. Istakao je značaj aktivnosti sprovedenih u Crnoj Gori u proteklom periodu na polju unapređenja normativno pravnog okvira, kao i potrebu kvalitetnog sprovođenja tih zakona, posebno u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom.

‘’Ministar je posebno naglasio značaj saradnje između suda, tužilaštva i policije. Podsjetio je na projekte koji se realizuju između Ministarstva pravde i ambasade Njemačke, posebno na planu efikasnosti pravosuđa i reforme zatvorskog sistema, sa posebnim osvrtom na izvršenje alternativnih sankcija – uslovne osude i kazne rada u javnom interesu’’, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ambasador Matern čestitao je Ministarstvu pravde na sveobuhvatnim reformama, iskazavši punu podršku SR Njemačke u daljem radu i poručio da će se dobra saradnja u narednom periodu nastaviti.

Poseban doprinos u domenu razmjene iskustva u oblasti pravosuđa kontinuirano će nastaviti da daje ekspert iz Njemačke, čiji je angažman na mjestu savjetnika ministra u Ministarstvu pravde Crne Gore omogućila SR Njemačka, u okviru pomoći integracionom putu Crne Gore.

Portal Analitika