TV / Film

Pogledajte trejler za film "Snouden"

Od trostrukog dobitnika Oskara, Olivera Stouna, stiže uzbudljiv lični pogled na jednu od najkontroverznijih ličnosti 21. vijeka, čovjeka koji je odgovoran za najdublji sigurnosni proboj u obavještajnoj istoriji SAD-a, film „Snouden“.
Pogledajte trejler za film "Snouden"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

2013. Edvard Snouden (Džozef Gordon-Levit) mirno napušta svoj posao u Nacionalnoj bezbjednosnoj agenciji i odlazi u Hong Kong da se nađe s novinarima Glenom Grinvoldom (Zakari Kvinto) i Juanom Mekaskilom (Tom Vilkinson) kao i kamermankom Lorom Putrom (Melisa Leo) i objelodani sajber nadzorne programe američke vlade. Kao izvođač strogo povjerljivih radova s vrhunskim umijećem programiranja, Ed je otkrio da se skuplja brdo podataka o praćenju raznih vidova komunikacije, ne samo stranih vlada i terorističkih grupa, već i običnih Amerikanaca.

Razočaran u svoj posao u obavještajnoj službi, Snouden počinje brižljivo da sakuplja stotine hiljada tajnih dokumenata koji će razotkriti do detalja svaku zloupotrebu položaja. Ostavljajući za sobom dugogodišnju djevojku Lindzi Mils (Šejlin Vudli), Ed nalazi hrabrosti da postupi u skladu sa svojim principima.

„Snouden“ otvara vrata neispričane priče o Edvardu Snoudenu, istražujući sile koje su pretvorile ovog konzervativnog mladog patriotu koji je zdušno služio svojoj zemlji u najvećeg uzbunjivača i postavlja provokativna pitanja o tome čijih smo sloboda spremni da se odreknemo da bi nas naša vlada zaštitila.

Film će se naći na repertoaru podgoričkog bioskopa Cineplexx, od četvrtka, 29. septembra.

Foto: screenrant.com

Portal Analitika