Politika

Pajović: Nećemo da 16. oktobra jedne tranzicione bogataše samo zamijene drugi

Građani Crne Gore 16. oktobra biraju da li će tranzicione bogataše iz vlasti zamijeniti onima iz opozicije, ili će podržati one koji se zalažu za raskid sa neoliberalnim konceptom ekonomije i državu solidarnosti i socijalne pravde, poručio je lider Pozitivne Darko Pajović.
Pajović: Nećemo da 16. oktobra jedne tranzicione bogataše samo zamijene drugi
Portal AnalitikaIzvor

„Na izborima 16. oktobra vi možete postojeće bogataše iz vlasti da zamijenite bogatašima i milionerima iz opozicije. Mi vam kažemo da to ne radite, već da glasate Pozitivnu“, kazao je Pajović na konvenciji Pozitivne na Žabljaku.

On je naglasio da glas za opoziciju vraća Crnu Goru deset godina unazad.

„To je glas za antievropske snage, glas protiv evropske Crne Gore, to je glas za anarhiju“, kazao je Pajović.

On je građanima Žabljaka poručio da se glasom za postojeću vlast neće ništa promijeniti na bolje.

„Ukoliko glasate ove koji su 27 godina na vlasti, želim da vam kažem da su to isti oni koji su vam mnogo puta dolazili na Žabljak, i mnogo toga obećavali - infrastrukturu, puteve, vodu, hotele, i mnogo toga sličnog. Glasom za njih ne mijenja se ništa kada su u pitanju vaši novčanici“, kazao je Pajović.

Prema njegovim riječima, to bi značilo da neće biti promjene u neoliberalnom konceptu ekonomije, da će bogati imati jos više, a da će oni koji nemaju i ne mogu biti u još lošijoj poziciji.

„Koncept koji mi nudimo je vrlo jasan: sa onima sa kojima se slažemo o spoljnopolitičkom kursu države nemamo problem da sarađujemo, i to smo vrlo jasno kazali. Kao što smo još jasnije kazali da oni koji ne žele da vide Crnu Goru u društvu razvijenih evropskih zemalja, ne mogu da budu naši partneri, jer mi smo evropska stranka“, kazao je Pajović.

Pozitivna, kako je naveo, nudi raskid sa neoliberalnim konceptom ekonomije.

„Koncept koji nudimo je mnogo veće učešće države. Je li problem da se otvori otkupni centar na Žabljaku, i da svi vi koji se bavite stočarstvom imate zagarantovan otkup od države? Ne! Je li problem da ta država onda ide ka lancima marketa sa unaprijed utvrđenom cijenom? Nije. Pa u čemu je onda problem? U neoliberalnoj ekonomiji“, kazao je Pajović.

On je rekao da neoliberalni koncept kaže da svi imaju šansu da se obogate.

„A šta ćemo ako ne umijemo  da se obogatimo, ako nam se dese problemi u poslovanju? Kakav je to koncept koji kaže – ili se obogati, ili crkni? Treba li da okrenemo glavu od onih koji ne mogu, koji nemaju? Treba li i dalje da gledamo sve one majke i očeve kojima treba euro za doručak djetetu, ili im treba socijalna pomoć da bi kupili knjige prvacima? To vam je neoliberalna ekonomija“, naveo je Pajović.

On je dodao da su u Crnoj Gori urađene i dobre stvari kad je u pitanju ekonomija.

„Ali, znate li u čemu je problem? Sa tim razvojem nema više novca u vašem novčaniku. Zato što taj dio novca koji donose ti krupni infrastrukturni objekti najbolje osjećaju oni koji imaju. Dakle, taj koncept, sa ovakvim razvojem, omogućava onima koji imaju da imaju još više“, pojasnio je Pajović.

On je poručio da građanima Crne Gore treba država solidarnosti i socijalne pravde.

„Mislimo da su demokratija i kapitalizam ako okrenemo glavu od onoga ko nema“, naveo je Pajović.

Pozitivna, naglasio je on, traži promjenu ekonomskog kursa Crne Gore.

„Nećemo da 16. oktobra jedne tranzicione bogataše zamijene drugi. Jer ako ste mislili da su tranzicioni bogataši vezani samo za vlast, grdno se varate. Pogledajte samo opozicionu listu. Imate njih i tamo, ako ne i mnogo više, sa istim odnosom prema pitanju ekonomije, kao i ovih koji su u vlasti“, kazao je Pajović.

Portal Analitika