Zanimljivosti

Dječak preživio pad s 23. sprata: A samo je htio da zadivi djevojku!

Rus Nikolaj Š. (16) čudom je u subotu preživio pad sa 23. sprata svoje zgrade u Novosibirsku. On je pao na parkirani automobil i povrijedio pluća, jetru i rame, a ljekari kažu da će se potpuno oporaviti.
Dječak preživio pad s 23. sprata: A samo je htio da zadivi djevojku!
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima policije, incident se dogodio jer je tinejdžer želio da zadivi svoju devojku sa kojom je bio sam u stanu.

- Htio je da pokaže kako je hrabar, pa je preskočio ogradu terase. Uhvatio se za rešetke i visio neko vrijeme, ali su mu ruke popustile, pa se survao sa 23. sparta. Pao je na parkirani taksi "reno laguna", što mu je prilično ublažilo pad - kazala je portparolka policije Anastasija Kulesova.

Očevici navode da je scena bila jeziva i da je dječak nepomično ležao na ulubljenom krovu automobila.

- Nije vrištao, samo je govorio da brzo nađemo pomoć. Pomalo je pomjerao ruke i noge. Bili smo šokirani i molili smo ga da ostane miran. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu - kazala je jedna žena koja je prolazila pored auta kada je momak pao.

Ljekari kažu da je tinejdžer ozbiljno povrijeđen, ali da je u stabilnom stanju.

- Ima povrede pluća i stomaka, naprslu jetru i slomljeno rame. Ovaj momak je rođen pod srećnom zvijezdom. Svjestan je i u stabilnom stanju, što je pravo čudo s obzirom na okolnosti pada - rekao je lekar.

Nikolajev slučaj zapalio je i društvene mreže. Građani širom svijeta mu pružaju podršku i tvrde da ga je očigledno pogledao Bog.

- Nikolaj se danas ponovo rodio. Treba da se zahvali svevišnjem - jedan je od komentara.

Tinejdžer je svojim neslavnim poduhvatom, najvjerovatnije, oborio rekord u padu sa zgrade. Međutim, svjetski rekord u padu sa velike visine, ipak, drži srpska stjuardesa Vesna Vulović. Ona je preživjela pad aviona koji je letio na visini od 10.160 metara.

informer.rs

Portal Analitika