Društvo

Divljanje motociklista na Zlatici: Krenule večernje „trke smrti“

Nekoliko mještana podgoričkog naselja Zlatica, obratilo se radakciji Portala Analitika tvrdeći da se svake noći na bulevaru, između dvije benzinske stanice, održavaju opasne ulične trke motociklista.
Divljanje motociklista na Zlatici: Krenule večernje „trke smrti“
Portal AnalitikaIzvor

"Bučne i opasne trke motociklista odvijaju se “Orjenskom ulicom” i bulevarom od raskrsnice na Zlatici do raskrsnice kod benzinske pumpe. Pravo je čudo kako do sada niko nije stradao u tim “trkama smrti”, tvrde sagovornici našeg portala.

Mještani smatraju da, osim što prave nesnosnu buku, bahati mo­to­ci­kli­sti ugrožavaju bez­bjed­nost pje­ša­ka i osta­lih učesnika u saobraćaju.

“Trke, već sedmicu, počinju oko ponoći objema stranama bulevara, a pri tom se ne poštuje ni crveno svijetlo na semaforu. Vjerujemo da motociklisti dostignu brzine preko 150 km/h. Krajnje je vrijeme da saobraćajna policija, umjesto što besmisleno kontroliše vozače u centru grada, zaustavi ovo opasno divljanje motociklista”, kažu mještani.
Na toj dionici bulevara, između dvije benzinske pumpe, dozvoljena brzina je ograničena na 50 kilometara na čas.

Podsjetimo, mediji su objavili da su se ove “trke smrti” odvijale i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, a prije tri mjeseca policija je podnijela krivične prijave protiv nekoliko lica koja su učestvovali u ponoćnim trkama automobila.

Prema zvničnim podacima MUP-a, na cr­no­gor­skim pu­te­vi­ma go­di­šnje se do­go­di i vi­še od 5.000 sa­o­bra­ćaj­nih ne­zgo­da, pri čemu u prosjeku, pogine blizu 100 lica. 

Portal Analitika