Crna hronika

Mandić i Radunović negirali krivicu: Proces protiv nas montiran

U podgoričkom Višem sudu danas je počlo novo suđenje funkcionerima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću zbog optužbe da su 24. oktobra na protestima pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.
Mandić i Radunović negirali krivicu: Proces protiv nas montiran
Portal AnalitikaIzvor

Optužni prijedlog je Mandiću i Radunoviću uručen danas u sudnici, pa su tako imali pravo da traže odgađanje, kojeg su se ipak odrekli.

I Mandić i Radunović negirali su krivicu.

''Ne priznajem kriviuc, optužnica ima za cilj samo opravdanje potpuno nezakonitog hapšenja poslanika. Ovdje se radi o montiranom političkom procesu. Ni do danas ministar pravde i VDT nijesu odgovorili na pitanje ko je izdao naredbu da se prebija narod. Od VDT smo dobili odgovor da Tužilaštvo nije dalo rješenje za moje i Mandićevo hapšenje. Deset osoba je izašlo iz zgrade stare vlade te noći i oni su izazvali nemire koji su se desli te noći. Niko od tih osoba, niti od policajaca koji su tukli narod, nije uhapšen. Naš cilje je bio da ulaskom u Skupštinu otvorimo dijalog, da Vlada podnese ostavku i da se formira prelazna Vlada'', saopštio je Radunović.

Ročište je završeno a nastavak suđenja zakazan je za 15. novembar.

Nakon današnjeg pristalice Fronta održale su kratak performans.

Nakon što je Viši sud dva puta odbio optužnicu, Apelacioni je, zbog nedostatka osnova sumnje, prihvatio treću žalbu Tužilaštva.

Podsjetimo, čelnici DF-a su ranije najavili veliki skup u centru Podgorice, za danas, kod zgrade Tužilaštva.

Tada je Mandić kazao da za tu noć očekuju hiljade ljudi "koji će posalti poruku tužilaštvu da rade svoj posao".

Saopšteno je da će, pored Mandića i Radunovića, govoriti Nebojša Medojević i Milan Knežević, a predviđen je i muzički program.

Izvor: Antena M

Portal Analitika