Politika

Hodžić: SD će raditi na sveukupnoj obnovi Ulcinja

Socijaldemokrate Ulcinja apeluju da se što prije donese prostorni plan za opštinu Ulcinj, jer je to prva i osnovna obaveza koja se nameće u ovom gradu, a koja se nažalost već dugo godina odlaže. Donošenje pomenute dokumentacije je osnovni preduslov da bi se privukli domaći i strani investitori, što je polazna osnova za obezbjeđivanje većeg broja radnih mjesta, kao i za opšti ekonomski procvat grada - smatra predsjednik OO SD Ulcinj Ćazim Hodžić.
Hodžić: SD će raditi na sveukupnoj obnovi Ulcinja
Portal AnalitikaIzvor

On ističe da SD afirmiše koncept Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije, a kako je  turizam osnovno opredjeljenje grada Ulcinja, Socijaldemokrate će posebnu pažnju posvetiti razvoju i unapređenju privrede, uz razne vrste olakšica,  kako bi prihodi od turizma bili znatno veći.

- Našim predlogom koji se odnosi na smanjenje  poreske stope na 7 odsto za sve usluge u ugostiteljstvu, cilj je da se povećaju investicije i zapošljavanje u ovom sektoru. Takođe, zalagaćemo se  da se napokon otpočne sa izgradnjom hotela Galeb, Jadran,Lido i  Mediteran.

U našem fokusu je i  razvoj infrastrukture grada sa  akcentom na rješavanje problema vodosnabdijevanja i otpadnih voda koji evidentno predstavlja veliku smetnju razvoju turizma , kao i postojeće neodrživo stanje kad su u pitanju crne ekološke tačke kakav je slučaj Port Milena – ističe Hodžić.

On apeluje na lokalnu vlast da se maksimalno usredsredi na realizaciju projekta vodosnabdijevanja  i tretmana otpadnih voda čija realizacija, kako kaže, ide neshvatljivo usporenom dinamikom, znajući da je preko Vlade Crne Gore obezbijeđen pristup finansijskim sredstava kod ( KFW) Njemačke banke.

- Sa žaljenjem konstatujemo da  smo jedina od šest primorskih opština koja ni dan danas nije učinila ništa da se ova sredstva iskoriste, a već znamo da su ostale primorske opštine već odmakle u realizaciji ovih projekata. Stoga, sa posebnim naglaskom na ravnomjeran razvoj Ulcinja, u narednom periodu daćemo doprinos njegovoj ekonomskoj, privrednoj i turističkoj obnovi kako bi svi potencijali ovog grada na pravi način bili valorizovani – poručuje Hodžić.

Portal Analitika