Crna hronika

Boričić tvrdi da se Vidmar i njegov kum nijesu svađali

Aleksandar Boričič tvrdio je juče u Višem sudu da se njegov kum Luka Milić i Nemanja Vidmar nijesu svađali prošle godine ispred lokala „Rajska ptica“ na Zlatici.
Boričić tvrdi da se Vidmar i njegov kum nijesu svađali
Portal AnalitikaIzvor

Nemanja Vidmar optužen je za ubistvo Luke Milića 30. juna prošle godine u bašti lokala „Rajska ptica“, u Orijenskoj ulici.

O dešavanjima u lokalu Svjedok Boričić ispričao je da je te večeri otišao na parking ispred lokala i da su mu prišli Vidmar i Milić.

- Pričali smo 15 ili 20 minuta, ali se ne mogu sjetiti o čemu. Između njih nije bilo nikakve svađe. Nakon razgovora Vidmar me zamolio da ga odvezem do kuće po telefon. Ja sam ga odvezao i vratio se kući - dodao je Boričić.

Pola sata nakon toga, kako je ispričao, ponovo je otišao u lokal i vidio da se nešto dešava.

 - Primijetio sam gužvu. Rekli su mi da idem u Urgentni centar da ću tamo znati šta je bilo. Kada sam stigao, saznao sam da je Luka ranjen – ispričao je Boričić.

Odgovarajući na pitanje zamjenika višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, svjedok je kazao da se ne sjeća da li mu je Vidmar nešto pričao dok su se vozili autom prema kući.

 -Ja, optuženi i Luka znamo se od djetinjstva. U njihovim razgovoru ispred lokala nijesam primijetio ništa neuobičajeno - dodao je Boričić.

Na pitanja sutkinje Vesne Moštrokol da li je prilazio stolu Milića i Vidmara, kazao je da nije. Naglasio je da su njih dvojica bili u dobrim odnosima.

 - Ne mogu se sjetiti da li je optuženi bio ljut kada sam ga vozio kući. Brata Dražena Boričića  vidio sam kako ide prema lokalu i ne sjećam se da li sam komunicirao sa njim. Momčila Mojaševića poznajem, ali se ne sjećam da li je bio ispred lokala - odgovorio je svjedok na pitanje sutkinje Moštrokol.

Primjedbe na iskaz

Advokat Zoran Piperović i optuženi Vidmar prigovorili su iskazu svjedoka.

 - Taj dan očima nijesam vidio Dražena Boričića – prigovorio je optuženi.

I zastupnica porodice Milić, advokatica Tijana Živković prigovorila je iskazu u dijelu u kojem Boričić navodi da se ne sjeća da je razgovarao sa optuženim.

Vidmar je na ranijem pretresu priznao da je ubio Milića, ali i da se kaje zbog svega.

Optužnicom je predstavljeno da je Vidmar 30. juna prošle godine iz revolvera „zastava

magnum 357“, koji je neovlašćeno posjedovao, ispalio četiri hica u pravcu Milića, od kojih su ga dva pogodila u predjelu tijela.

Vidmar je tokom istrage kazao da ne zna, odnosno da nije vidio ko je njega ranio jer je u tom trenutku bio okrenut leđima pokušavajući da pobjegne. Suđenje se nastavlja 24. oktobra.

Izvor: Pobjeda

Foto: Cdm

Portal Analitika